03

Ideeënfestival 
Diest
1 juni 2018, van 10 tot 22u.

Kom naar het Ideeënfestival in Diest op vrijdag 1 juni 2018 van 10 tot 22u. Het stadscentrum van Diest kleurt dan felgroen en daarbij mag jij niet op ontbreken! Omcirkel deze datum alvast in je agenda en schrijf je in vanaf 3 april.

 

Laat je inspireren

Laat je tijdens het Ideeënfestival inspireren door originele KVLV-activiteiten. Op verrassende plekken in Diest proef je van het allerbeste dat KVLV te bieden heeft. Of je nu een doorwinterde KVLV-vrijwilliger bent of je wilt als KVLV-fan ons aanbod beter leren kennen, we verwelkomen je graag op 1 juni in Diest!

 

Beleef een bijzondere dag

Kies uit meer dan 30 unieke KVLV-activiteiten zoals toffe workshops en crea-ateliers, een grote belevingsmarkt, een superleuk Farm Food Festival, een originele pop-up weggeefwinkel, interessante lezingen, ontroerende voorstellingen en verrassende wandelingen. Alle activiteiten vinden plaats in de binnenstad op max. 5 minuten wandelafstand van elkaar.

KVLV-STAND
Grote Markt
Vanaf 9u. heten we je graag van harte welkom op onze KVLV-onthaalstand op de Grote Markt: hier start jouw bezoek aan het Ideeënfestival. Je ontvangt er meer info over het programma en de route naar de verschillende plekken in de stad, maar er zijn ook leuke animaties en workshops te beleven. Snuister door ons uitgebreide aanbod KVLV-boeken en koop alvast Kunst op het hof-kaarten aan speciale voorverkoopprijs.

WORKSHOPS EN ACTIVITEITEN
Begijnhof
Het Diestse Begijnhof dateert van 1253 en kreeg een welverdiende plek op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. In dit authentieke kader starten vanaf 10u. tal van leuke workshops en crea-ateliers, voorstellingen, wandelingen, lezingen en vormingen. 

Een voorsmaakje uit het gevarieerde aanbod in het Begijnhof:
Krijtverfworkshop, voorstelling ‘Brood en rozen’, workshop ‘beewraps maken’, atelier groendeco, stilvallen in de Catharinakerk, workshop ‘handlettering’, cheerleading en andere bewegingsactiviteiten, comedy shows, culinaire verwenning, verschillende interessante vormingen, lezing ‘Bye bye rommel’… en nog veel meer. 

Ontdek hier vanaf 3 april alle activiteiten. Reserveer bij je inschrijving meteen twee activiteiten van jouw voorkeur op het tijdstip van jouw keuze. Opgepast, bij sommige workshops zijn de plaatsen beperkt!

BELEVINGSMARKT
Lakenhalle 
In de gotische Lakenhalle organiseert KVLV een heuse belevingsmarkt. Op deze originele plek, gebouwd in 1346, schotelen we je tussen 10 en 22u. een mooi overzicht van het KVLV-aanbod voor. Laat je zintuigen prikkelen en ontdek nieuwe activiteiten op maat van je lokale KVLV-groep.

FARM FOOD FESTIVAL
Park Cerckel
Wist je dat het Ideeënfestival plaatsvindt in de Week van de Korte Keten? Reden genoeg voor KVLV om op 1 juni de troeven van onze Vlaamse land- en tuinbouw extra in de verf te zetten met een ferm Farm Food Festival. Aan de oevers van de Demer flaneer je langs gezellige kraampjes en proef je van lekkere gerechten recht van bij de boer. Gezellig bijkletsen of uit de bol gaan kan ’s avonds in het gezelschap van optredens en live muziek. Maak er ook kennis met ons Ferm Fien-biertje en neem deel aan enkele verrassende workshops. Geniet samen met Diestenaren van muziek, farm food en fun!

POP-UP WEGGEEFWINKEL
ShareFair in Diest
Een groepje enthousiaste vrijwilligers droomde samen met KVLV van een pop-up weggeefwinkel waar handtassen, fantasiejuwelen, sjaaltjes en andere mode-accessoires een tweede leven krijgen. Van woensdag 30 mei tot vrijdag 1 juni 2018 toveren zij een leegstaand winkelpand in het centrum van Diest om tot een originele pop-up weggeefwinkel. Snuister in het mooie aanbod en neem gratis spulletjes mee die je nog kunt gebruiken. Heb je zelf nog leuke accessoires die in goede staat zijn, maar je niet meer draagt? Breng ze mee naar de pop-up weggeefwinkel en maak er iemand anders blij mee!

 

Jij komt toch ook?!

Deelnemen kost € 20*, KVLV-leden betalen slechts € 10. Deze prijs is inclusief twee leuke KVLV-activiteiten op het tijdstip van jouw voorkeur, een hapje en een drankje. Ook de toegang tot de Belevingsmarkt, het Farm Food Festival en de pop-up KVLV-Weggeefwinkel zijn voor jou gratis. Reserveer de workshop, lezing, wandeling, … van je keuze vanaf 3 april 2018 via deze webpagina.

 

*Deelname Ideeënfestival + alle KVLV-voordelen tot 31/12/2018

 

 

 

 

 

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: