20

Vrouwen gaan vaker deeltijds werken of kiezen voor een stelsel van loopbaanonderbreking. Deze keuzes beïnvloeden je pensioen. Bovendien tasten de economische crisis en de vergrijzing de betaalbaarheid van de sociale zekerheid aan.

Het is belangrijk om heel goed te weten wat de gevolgen kunnen zijn van sommige loopbaankeuzes. Bewuste keuzes maken op basis van goede informatie is meer dan ooit nodig.

Daarom organiseert KVLV zes infoavonden over de financiële gevolgen van loopbaankeuzes:

Datum en plaats

telkens om 19.30 u.
Londerzeel, Gildenhuis, op maandag 7 oktober 2013.
Kumtich, Zaal Centrum, op maandag 21 oktober 2013.
Diksmuide, CM-gebouw, Koning Albertstraat 29 op dinsdag 5 november 2013.
Gruitrode, Cultureel Centrum, dinsdag 12 november 2013.
Lochristi, KVLV-secretariaat, Denen 157 op dinsdag 19 november 2013.
Oostmalle, Provinciaal vormingscentrum, op dinsdag 26 november 2013.

Inkom
€ 10, KVLV-leden € 8

Inschrijven
bij Simonne Detiège, tel. 016/24 39 31, sdetiege@ons.be met vermelding van je naam, adres, telefoon, aantal leden en niet-leden, infoavond loopbaankeuze en locatie. Je ontvangt een factuur om te betalen.

Persdossier
Lees meer over het actieplan in het persdossier.

 

In samenwerking met

 

 

Reacties

woensdag 27 maart 2013 21:36
Bedankt An voor je zéér heldere uitleg!
Bij wijlen confronterend, maar steeds met een humoristische insteek, legde je op een heel begrijpbare manier een toch wel complexe materie uit.
Als één van de 'jongeren' ging ik naar de infosessie in Roeselare met de idee dat ik het al bij al wel goed voor mekaar had, maar je reikte ons tal van concrete tips aan om het nóg beter te doen. Om onze keuzes nóg meer weloverwogen te maken.
Want mijn pensioen mag dan wel een ver-van-mijn-bed-show zijn (ik heb nog minstens 35 werkjaren voor de boeg), met 2 jonge kinderen worden de keuzes voor morgen vandaag gemaakt!
Dit soort infosessies mag, meer nog: moét, in de toekomst vaker georganiseerd worden!
# Christel Coppens
dinsdag 26 maart 2013 19:27
Een dikke proficiat voor het organiseren en mobiliseren van de infosessie voor vrouwen. Dank u wel voor de zeer professionele en to the point uitleg op de KVLV-avond over gevolgen van je loopbaankeuzes op je pensioen. Ik denk dat we jaarlijks nu al wat zullen kunnen besparen (schuldsaldoverzekering omzetten) en de kinderen een levens- en een hospitalisatieverzekering garanderen. Wat zeer jammer is, is het onvoorspelbare karakter van de overheid.
# Dominique Vos
dinsdag 26 maart 2013 17:22
Ik vond de KVLV-avond “Financiële gevolgen van je loopbaankeuzes” in Hasselt ontzet-tend (what’s in a word?) boeiend: confronterend en leerrijk!
Bovendien slaagde men er in dit complex gegeven laagdrempelig te brengen.
Volgens mij vonden we daar allemaal dat onze dochters, zussen, vriendinnen en collega’s aanwezig hadden moeten zijn. Maar ook onze zonen, mannen en vrienden.
Ik durf deze avond absoluut warm aan te bevelen!

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: