05

Heerlijke blinde vink van varkenshaasje met puree en groene kool.

  • 600 g varkenshaasje
  • 4 sneetjes ontbijtspek in dunne plakjes
  • 100 g varkensnet
  • 1 dl kalfsfond
  • 2 dl bruin bier
  • peper, zout
  • maïszetmeel
  • boter

Voor de puree

  • 1/2 kg bloemige aardappelen
  • 2 dl zure room
  • olijfolie
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 groene kool
  • 200 g gerookt spek in blokjes
  • peper, zout
  • nootmuskaat

Maak de groene kool schoon en blancheer. Verfris met ijskoud water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.
Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Snijd de uiteinden van het varkenshaasje af en verdeel het haasje in 4 gelijke stukken. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit boter in een braadpan met dikke bodem en wacht tot het schuim is weggetrokken. Leg het vlees in de pan en bak kort aan. Omwikkel elk stuk vlees met een dunne plak ontbijtspek en vervolgens met een koolblad. Verpak het geheel in varkensnet zodat je een blinde vink bekomt. Bak de blinde vinken aan in wat boter. Begin met de zijde waar het varkensnet samenkomt. Leg het vlees in een ingevette ovenschotel en braad het nog 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
Giet het braadvet uit de pan en deglaceer met het bier. Laat even inkoken en voeg de kalfsfond toe. Zeef de saus, breng op smaak met peper en zout en bind indien nodig met maïszetmeel.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook gaar. Pureer de aardappelen en meng met de zure room, enkele druppels olijfolie, peper, zout, nootmuskaat, de fijngesnipperde sjalot en wat kippenbouillon. Snijd de rest van de kool in reepjes en warm op. Bak de spekblokjes krokant, laat uitlekken op keukenpapier en voeg bij de kool. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en voeg wat kippenbouillon toe.
Vul een dresseerring met een laagje puree en een laagje kool. Verwijder de ring voorzichtig. Schik de blinde vink naast het torentje en werk af met de saus.

 

 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: