05

KVLV, Vrouwen met vaart is aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Samen met 21 andere bedrijven, organisaties en lokale overheden slaan we de handen in elkaar en stellen we één heldere, concrete vraag aan de Vlaamse en Nederlandse regering: Voer in 2018 statiegeld in op álle PET-flessen en blikjes.

Het maatschappelijk draagvlak hierrond is groot. Dat bewijst de uiteenlopende groep ondertekenaars en een studie van Test-Aankoop, waaruit blijkt dat 68% van de Belgen voor de invoering van statiegeld is.

KVLV staat achter de invoering van statiegeld op blikjes en plastic flesjes omdat wij ervan overtuigd zijn dat als afval waarde heeft, het veel minder in het milieu en bij het restafval belandt. Statiegeld geeft een signaal dat we het menen met ons leefmilieu. Ons netwerk van bijna 90.000 vrouwen maakt zich zorgen over koeien die sterven door het eten van blikjes, een ontsierd landschap en microplastics in onze mosselen.

Dankzij statiegeld kunnen we volop inzetten op de meest hoogwaardige vorm van recyclage en zuinig zijn met grondstoffen: een fles moet terug een fles kunnen worden. KVLV pleit voor een daadkrachtige oplossing voor zwerfvuil op het platteland. Iets doen aan de 40% flesjes en blikjes waaruit het zwerfvuil bestaat, is al een flinke stap vooruit.

Alle alliantiepartners en hun motivatie om voor statiegeld te pleiten, zijn terug te vinden op www.statiegeldalliantie.org. Volg de statiegeldalliantie via facebook.com/statiegeldalliantie.

 

 

Posted in: Duurzaam
 

Reacties

dinsdag 9 januari 2018 1:24
Zeker geen slecht idee om statiegeld te vragen voor blikjes en plastiek flesjes. Dat zou het zwerfvuil toch al voor een deel verminderen. Maar ook optreden tegen diegenen die volle toegeknoopte plastiek zakjes uit hun auto kieperen. Je ziet ze ook overal langs de straatkant liggen.
# Martine Van de Voorde
maandag 4 december 2017 21:07
Volkomen eens met het standpunt dat statiegeld zwerfvuil vermindert.En er moet ingegrepen worden.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: