26

In de hele polemiek rond het belastingvoordeel voor partners die geen of weinig beroepsinkomsten hebben, pleit KVLV, Vrouwen met vaart voor de keuzevrijheid van gezinnen. Uiteraard kan onderzocht worden of dit fiscale systeem nog beantwoordt aan de hedendaags realiteit, maar KVLV gelooft dat partners vrij moeten kunnen beslissen over de taakverdeling en de organisatie van hun gezin.

Een absolute voorwaarde is dat ze deze keuze bewust en doordacht kunnen nemen. Daarom sensibiliseert KVLV haar netwerk van 90.000 vrouwen en hun partners om zich goed te informeren over alle fiscale- en sociaalrechtelijke elementen zodat ze samen een keuze op hun maat te nemen.

Ons stelsel van sociale bescherming en fiscaliteit voorziet deze keuzemogelijkheden. Waardoor een gezin er bewust voor kan kiezen om slechts één inkomen te verwerven op de arbeidsmarkt.

KVLV vraagt de overheid om deze keuzemogelijkheid niet te beperken zonder eerst te zorgen voor een constructieve, hedendaagse oplossing waardoor partners werk en gezin op een evenwichtige manier kunnen combineren.

 

 

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: