04

In het huis

Een concert met Deborah Ostrega en Ernst Löw

Aan het einde van de straat staat een huis. Een huis waar gebeten en gesmeten, verweten en vernederd wordt en liefde een gedrocht is. In dat huis woont Johanna, een vrouw die denkt dat liefde een gevangenis is. Op een nacht heeft zij een droom.

Een muzikale voorstelling met Deborah Ostrega en Ernst Löw. We volgen het verhaal van Johanna, die gevangen zit in een ongezonde relatie en zoeken samen met het publiek naar een uitweg. De voorstelling raakt, ontroert, zalft en zet mensen aan om niet blind te zijn voor de moeilijkheden in relaties.

KVLV organiseert 4 voorstellingen. Inschrijven kan tot 5 dagen voor de voorstelling.

Deelnameprijs: € 7, KVLV-leden: € 5

Waar en wanneer:

  • 26 november 2019, 20u, Dorpshuis 't Kruispunt, Grote Heide 2, 3900 Pelt - Schrijf je in
  • 27 november 2019, 20u, Beverbeekhuis, Tulpenstraat 2, 3290 Diest - Schrijf je in
  • 4 december 2019, 20u, De Pereboom, Korte Meersstraat 6, 8900 Ieper - Schrijf je in
  • 5 december 2019, 20u, Centrum De Vierschaar, Xavier De Cocklaan 5, 9831 Deurle - Schrijf je in

 

Draag een wit lintje en zeg neen tegen geweld op vrouwen

KVLV, Vrouwen met vaart zegt NEEN tegen geweld op vrouwen. Steun deze boodschap en draag een wit lintje in de periode van 25 november tot 6 december.

1 op 7 vrouwen in België wordt geconfronteerd met ernstig fysiek en seksueel geweld binnen de partnerrelatie. Met deze actie doorbreken we de stilte rond de problematiek en maken we duidelijk dat we geweld op vrouwen niet dulden.

 

Verenigde Naties

 

Wereldwijd worden vrouwen nog steeds geconfronteerd met verschillende vormen van geweld. Thuis, op school, op het werk, op straat: sommige vrouwen zijn nergens veilig. Ze worden geslagen door hun partner, verkracht in oorlogssituaties, misbruikt in vluchtelingen-kampen, gedwongen tot prostitutie …

Geweld op vrouwen is een van de meest ingrijpende en veelvoorkomende schendingen van de mensenrechten.

Daarom riepen de Verenigde Naties 25 november officieel uit tot ‘Internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen’. Op deze dag brengen verschillende overheden, internationale organisaties en ngo’s over de hele wereld deze problematiek onder de aandacht.
 

1712

Voor alle vragen over partnergeweld, kun je contact opnemen met 1712, het nummer voor de burger met vragen en meldingen over geweld, misbruik en kindermishandeling. Het maakt niet uit of je zelf slachtoffer of pleger bent, of dat je belt voor iemand anders. Iedereen is welkom.

Professionele medewerkers luisteren naar je vraag, geven je informatie en/of verwijzen je door naar de best passende hulpverlening in je buurt.

1712 is bereikbaar op werkdagen van 9 tot 17 u. Een telefoontje naar 1712 is gratis en wordt niet op de gesprekslijst van de factuur vermeld. Je kunt je vraag ook via de website www.1712.be mailen.

 

Posted in: Solidariteit
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: