27

Lekkere cakebolletjes met chocolade op een stokje.

 

Nodig voor 25 stuks

Voor de cake

  • 100 g zachte boter
  • 125 g fondantchocolade
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 125 g poedersuiker
  • 2 eieren
  • 35 g amandelpoeder

Voor de frosting

  • 60 g zachte boter
  • 200 g poedersuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-essence

Voor de afwerking

  • 150 g fondantchocoladecallets
  • 25 lollystokjes
  • eventueel hagelslag of suikerdecoraties

 

Smelt voor de cake de in stukken gehakte chocolade samen met de boter. Voeg er al roerend een voor een de eidooiers bij. Meng er de poedersuiker, het amandelpoeder en de bloem onder. Klop het eiwit stijf en voeg langzaam roerend aan het mengsel toe. Vet een bakvorm in, bestrooi lichtjes met bloem en stort er het beslag in. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Laat de cake 12 uur rusten.
Klop voor de frosting de boter romig. Roer de melk, vanille-essence en poedersuiker onder en meng goed.
Verkruimel de cake en meng de frosting onder de cakekruimels.
Rol er bolletjes van (Ø 3 cm) en laat ze 10 minuten opstijven in de diepvriezer.
Smelt ondertussen de chocoladecallets. Steek elk lollystokje een stukje in de gesmolten chocolade. Prik dit stokje dan in het cakebolletje en laat opstijven. Dompel het bolletje vervolgens volledig in de gesmolten chocolade en zet rechtop in een glaasje gevuld met rijst tot de chocolade volledig is opgesteven. De cakepops kunnen naar eigen keuze nog afgewerkt worden met hagelslag of suikerdecoraties.

 

 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: