18

Draag een wit lintje en zeg neen tegen geweld op vrouwen

KVLV, Vrouwen met vaart zegt NEEN tegen geweld op vrouwen. Steun deze boodschap en draag een wit lintje in de periode van 25 november tot 6 december.

1 op 7 vrouwen in België wordt geconfronteerd met ernstig fysiek en seksueel geweld binnen de partnerrelatie. Met deze actie doorbreken we de stilte rond de problematiek en maken we duidelijk dat we geweld op vrouwen niet dulden.

 

In het huis

Een muziektheatershow met Deborah Ostrega en Ernst Löw
 

Deborah Ostrega en Ernst Löw zijn twee artiesten die aangegrepen werden door de problematiek van familiaal geweld en gedreven zijn om hier ook iets aan te doen. Ze willen mensen die met familiaal geweld te maken krijgen, duidelijk maken dat ze niet alleen staan.

In deze show reflecteren Deborah Ostrega en Ernst Löw over familiaal geweld, krijgen de toeschouwers de ruimte om hun ervaringen te delen en zorgen professionals voor ondersteuning.

Deelnameprijs: €7, KVLV-leden: €5

Schrijf je in

 

Verenigde Naties
 

Wereldwijd worden vrouwen nog steeds geconfronteerd met verschillende vormen van geweld. Thuis, op school, op het werk, op straat: sommige vrouwen zijn nergens veilig. Ze worden geslagen door hun partner, verkracht in oorlogssituaties, misbruikt in vluchtelingen-kampen, gedwongen tot prostitutie …

Geweld op vrouwen is een van de meest ingrijpende en veelvoorkomende schendingen van de mensenrechten.

Daarom riepen de Verenigde Naties 25 november officieel uit tot ‘Internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen’. Op deze dag brengen verschillende overheden, internationale organisaties en ngo’s over de hele wereld deze problematiek onder de aandacht.
 

1712

Voor alle vragen over partnergeweld, kun je contact opnemen met 1712, het nummer voor de burger met vragen en meldingen over geweld, misbruik en kindermishandeling. Het maakt niet uit of je zelf slachtoffer of pleger bent, of dat je belt voor iemand anders. Iedereen is welkom.

Professionele medewerkers luisteren naar je vraag, geven je informatie en/of verwijzen je door naar de best passende hulpverlening in je buurt.

1712 is bereikbaar op werkdagen van 9 tot 17 u. Een telefoontje naar 1712 is gratis en wordt niet op de gesprekslijst van de factuur vermeld. Je kunt je vraag ook via de website www.1712.be mailen.

 

Posted in: Solidariteit
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: