27

Het regent mobiliteitsnieuws de afgelopen dagen.  ‘Gezinnen zonder auto geven zeven keer minder uit aan mobiliteit dan gezinnen met een wagen’, ‘Autoloze zondag zorgt voor een halvering van dieselroetconcentraties in de steden’, ‘1,4 miljoen dieselwagens in België overschrijden de normen voor stikstof’, ‘Aantal fietsers in Brussel op een jaar tijd met 50% gestegen’,…

De week van de mobiliteit zet mensen aan om zich eens op een andere manier dan met de wagen te verplaatsen. Dat is broodnodig. Vlaanderen is een van de gebieden met de slechtste lucht in Europa en Koning Auto heeft daar een belangrijk aandeel in. In sommige wijken in Antwerpen en Brussel is het stilaan onverantwoord om te wonen. 13.000 mensen sterven jaarlijks in België aan de gevolgen van fijn stof. Zelfs voor foetussen is fijn stof gevaarlijk.

KVLV, Vrouwen met vaart pleit dan ook voor een fietsbeleid met vaart. Zet in op fietssnelwegen, fietsenparkings aan plaatsen voor openbaar vervoer, zorg voor fiscale voordelen voor bedrijven die fietsend woon-werkverkeer stimuleren en creëer veilige fietsroutes met afgescheiden fietspaden.

De maatschappelijke winst is immens groot: fietsers zijn minder ziek en zijn productievere werknemers, we besparen op CO2 én fijn stof, zodat milieu en onze gezondheid erbij wint, de sociale cohesie gaat omhoog en steden en gemeenten worden weer leefbaar. Meer fietswegen en minder autowegen betekent immers minder beton en meer ruimte voor groen. Ook voor onze economie is investeren in de fiets een schot in de roos: fietsers doen de lokale handel floreren en ook de infrastructuur is vele malen goedkoper. Onderzoek wees uit dat auto’s 6 maal meer kosten aan de samenleving dan fietsen.

Waar wachten we nog op?

Posted in: Mobiliteit
 

Reacties

# Ann Jacobs
donderdag 20 oktober 2016 20:18
Aandacht voor een doordachte infrastructuur:
Fietsweg breed genoeg om voorliggende fietsers op een veilige manier voorbij te steken.
Fietsweg breed genoeg om in 2 richtingen te rijden.
Duidelijke signalisatie van de rijrichting en voorrang.

Aandacht voor veiligheid:
Veiligheidskledij verplicht: helm en fluo
Verlichting voor en achter: verlichting van de weg en geen verlichting van de tegenligger om verblinding te vermijden.

Aandacht voor verbinding tussen fiets en openbaar vervoer:
Mogelijkheid om over te stappen op bus of metro met de fiets
Mogelijkheid om fiets veilig te stallen bij aansluiting op bus, metro of trein.
# Lena De Kinder
donderdag 20 oktober 2016 7:51
Fietsen is onze normale verplaatsingsmanier, naar school, de kerk, de winkels, vergaderingen, ontmoetingen, bezoekjes her en der, de mooie tochtjes en vakanties met de fiets zijn de kers op de taart.
Onze vaardigheden om de lastige putten en bulten op ons stukje van de rijbaan te omzeilen worden dagelijks geoefend en houden ons alert. De auto die geparkeerd staat op het fietspad daagt ons uit om ons humeur in toom te houden. De zon, de wind en de regen die we af en toe krijgen doet ons steeds aandacht hebben voor aangepaste kledij en bescherming. Zo worden we beloond om iets extra te kopen.
Meer sportieve goed zichtbare kledij waarmee je ook mooi bent zou de kledingindustrie dringend op de markt moeten brengen. Rekening mee houdend dat de weginfrastructuur ons op een straat van 1 km wel drie keer doet oversteken, moeten wij gezien worden. Of al dat kruisen van de weg en het autoverkeer zo veilig is? Daar kunnen de ontwerpers, tekenaars en technische diensten van de gemeenten ons nog niet kunnen van overtuigen. Ondanks de alle moeilijkheden om ontspannen met de fiets onderweg te zijn, genieten wij van de lucht, de natuur en zeker gewoon de beweging van onze spieren op onze fiets.
Beleidsmensen nog iets: parkeerplaatsen voor auto's maken om het verkeer te vertragen in de dorpskom en de fietsers er tussen laten slalommen is goed voor onze motoriek maar echt geen goed idee. Opgejaagd wild zijn wij en een frustratie voor het doorgaand verkeer.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: