13

Op 9, 10 en 11 juli 2016 organiseerde KVLV, Vrouwen met vaart het zomerevent Kunst op het hof in de prachtige streek van Hamont-Achel en Neerpelt. Via een lusvormige wandel- en fietsroute genoot je van kunst, het prachtige landschap en authentieke boerderijen.

Vele deelnemers schreven een boodschap om onze Agravrouwen een hart onder de riem te steken en vormden de woorden ‘Respect voor jouw werk’.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers was het een geslaagd evenement! Bedankt aan iedereen die deelnam!

 

Copyright foto's KVLV - Sonja Sleurs

 

                          

 

 

Posted in: Kunst op het hof
 

Reacties

donderdag 4 augustus 2016 19:33
Beste allen

Ik sluit mij aan bij bovenstaande reacties, je moet er bij zijn om het mee te maken met alle zintuigen.
De authentieke gebouwen in hun alledaagsheid zijn het mooiste kader/canvas voor de kunstwerken, zelfs de geur van 't stal maakt het contrast nog treffender. De Tomp was een prachtlocatie en de kunst aldaar zowel klein als monumentaal was groots. Wat een lef om daar de metamorphosen op te voeren (in zelfgemaakte tunieken?).
Jullie Cultureel centrum mag er wezen, alles staat daar zo vanzelfsprekend samen op één plek wat zorg draagt voor de zwakke mens.
Ik heb genoten van de streekprodukten in vast en vloeibare vorm, en zelfs verse frisse melk gedronken recht van de automaat. De aspergetractaties waren origineel.

Ik was met trein en fiets van Mechelen (Walem) naar Hamont gekomen en ik heb ervan genoten.
Ik ben thuis gekomen en alles verteld en laten zien van mijn smartphone. Hamont-Achel , jullie zal ik niet vergeten! Proficiat!
# simonne verlinden
zaterdag 16 juli 2016 16:21
In één woord Geweldig! Wij waren met de auto en al van ver zagen we de pijlen van KVLV hangen. Het was telkens weer een verrassing als we op een hoeve aankwamen met prachtige kunstwerken van groot naar klein. Ook was het goed dat men kon wandelen door al die mooie tuinen en de stallen wat voor mij jeugdherinneringen naar boven deed komen. Op tijd de gelegenheid om wat te eten en te drinken hoorde er ook bij. Proficiat voor de organisators voor het uitstippen van dit mooie parcours!!
Veel dank!!
KVLV Herenthout
# miet das
zaterdag 16 juli 2016 5:56
Een prachtige dag! Alles, maar ook alles zat mee. Mooi weer, prachtige kunstwerken, vriendelijke ontvangsten, zeer goed uitgestippelde route,...
Een zeer gemeende proficiat aan allen die dit mogelijk maakten: de organisatoren, de kunstenaars en vooral de ontelbaar vele vrijwilligers. Je moet het maar doen!
# Carla durlet
vrijdag 15 juli 2016 6:34
Een wondermooie editie van kunst
Op het hof. Alles zat mee : lokaties,kunstenaars,vriendelijke vrijwilligers garant voor een puike organisatie,en ook de zon was van de partij. En...een onovertroffen Li Gommeren die een ervaren en enthousiaste concertdirigente is en blijft. Bedankt allemaal. Wij hebben genoten van 9u in de morgen tot 9u s avonds. Speciale dank aan Els en Mia voor hun doorzettingsvermogen. Op naar de 12de editie. Carla durlet - een trouwe fan van dit unieke event
# Annie
vrijdag 15 juli 2016 4:25
Veel lof aan de organisators; mooi parcours, stopplaatsen met veel afwisseling in het tentoongestelde en overal enthousiaste (zonnige) medewerkers!
Goede ideeën opgestoken!
De pijltjes voor het te volgen parcours werden perfect gehangen; zelfs zo dat het door een zevenjarige foutloos kon afgelegd worden! Dat met het extra-vragenboekje aan de kinderen gedacht werd, is een pluspunt.
Bij een volgende editie ook eens denken aan een slaatje, ijsje, koekje of.. voor zij die een glutenvrij/lactosevrij dieet moeten volgen?? Ik ben ervan overtuigd dat dit bij KVLV kan!
Veel dank!
Annie en Ingrid, KVLV-Munkzwalm
# Marleen Meers
vrijdag 15 juli 2016 2:36
Geweldig initiatief. Puike organisatie. Mooi weer en heel mooi fietsparcours. Diegenen die niet zijn gaan kijken hebben erg veel gemist. De meeste kunstwerken waren juweeltjes. Ons Vlaaanderen telt vele creatieve, kunstzinnige mensen, waaronder ook veel Limburgers (ondanks de mening van Sven Gatz en co). De kunst wordt hier zo naar het grote publiek gebracht, dat ze begrijpbaar en bespreekbaar wordt. Veel respect voor al de kunstenaars en zeker ook voor de personen die hun hof openstellen voor dergelijk initiatief. Hier is hard gewerkt en niet alleen door de kunstenaars. Eén minpuntje. Eén weekend om hiervan te genieten is eigenlijk te weinig voor het vele werk dat hierin is gestoken.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: