07

KVLV-roos in het Vrijbroekpark van Mechelen

Na een succesvolle verkoop op de Rozenfeesten in het Vrijbroekpark in Mechelen op zondag 19 juni zijn er 125 KVLV-rozen 'Eeuwige passie' ten voordele van Trias verkocht. Bedankt aan alle vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet! De opbrengst gaat naar de plattelandsvrouwen in Ecuador. Eén op vier Ecuadoranen leeft in armoede. Bij de inheemse bevolking op het platteland ligt dat cijfer nog veel hoger. Trias investeert in de professionele ondersteuning van ondernemende mensen. Zo volstaat 50 euro om één vrouw een opleiding over vrouwenrechten te geven of één landbouwer een ondernemerscursus te schenken.

 

KVLV-roos in het Arboretum van Kalmthout

KVLV Kalmthout bestaat dit jaar 100 jaar en vierde dit op 10 juni samen met het Arboretum van Kalmthout. Het Arboretum zette de KVLV-roos ‘Eeuwige Passie’ extra in de kijker en plantte de roos aan. Liefhebbers konden de roos kopen én tegelijk Trias steunen. Speciale dank aan KVLV Kalmthout voor de organisatie en de steun voor het goede doel!

Rozenfeesten in het Arboretum van Kalmthout

Op 26 juni zijn er Rozenfeesten in het Arboretum. Een gids neemt je om 14 u. mee voor een wandeling langs rozenborders. Rozendeskundigen geven je tips over rozen en hun verzorging. Je kunt er proeven van rozenthee en rozenconfituur.
KVLV-leden kunnen, op vertoon van hun lidkaart de hele maand juni het Arboretum bezoeken met een ledenvoordeel: 1 betalend + 1 gratis.
Arboretum Kalmthout, zondag 26 juni van 10 tot 17 u., inbegrepen in toegangsticket (€ 7).

 

Waar vind je de KVLV-roos?

De KVLV-roos kreeg voor het eerst een plekje in 2011 in de mooie Leuvense Kruidtuin, de oudste botanische tuin van België. Intussen kan je de roos ook bewonderen in de kloostertuin van de Engelenburcht in Tildonk, in de rozentuin van het Rivierenhof in Deurne, het Vrijbroekpark in Mechelen, het domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw en ook over de landsgrenzen in de kasteeltuinen van Arcen, Nederland.

 

Waar is de KVLV-roos te koop?

 

Over de KVLV-roos

Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van KVLV in 2011 ontwikkelde rozenveredelaar Martin Vissers de Rosa ‘Eeuwige Passie’: een romantische, dieproze roos. Deze bijzondere roos heeft de vorm van een oude roos met een dieproze kleur en een overweldigende, fruitige geur. ‘Eeuwige Passie’ is heel bloeirijk de hele zomer door. Ze is goedgevuld, heel ziekteresistent en is perfect geschikt om mee te bloemschikken. De blaadjes zijn eetbaar. Ook de rozenbottels doen het prima in confituren.

 

 

Reacties

# LEFEVER Marie-Louise
vrijdag 21 juni 2019 10:44
Twee jaar geleden kreeg ik ter gelegenheid van onze gouden bruiloft, een KVLV roos 'Eeuwige Passie' kado van het kvlv bestuur.
Nu twee jaar later is het een prachtige rozelaar geworden!
Net deze namiddag stond ik nog vol verwondering te kijken naar mijn KVLV-roos. (Zo noem ik haar.)
Het is een mooi gevulde roos, geeft veel rozen tegelijk en er staan nog heel wat bloemknoppen te wachten om te ontluiken. Een schitterende snijbloem.
Een gouden tip aan alle besturen "Geef een KVLV-roos kado"!

Marie-Louise Lefever
Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: