25

Mode is een vrouwelijk thema bij uitstek! KVLV, Vrouwen met vaart wil meer doen met duurzame mode, want als vrouwenbeweging laat dit thema ons niet koud. Ben jij geïnteresseerd om mee na te denken hoe we hier met KVLV, Vrouwen met vaart rond kunnen werken? Stuur dan een mailtje naar lvanboxem@ons.be met als onderwerp ‘duurzame mode’. Dan bekijken we waar en wanneer we de koppen bij elkaar steken. Hopelijk tot binnenkort!

Verandering in het modelandschap

We zijn graag mooi gekleed en kopen graag mooie kleren. En als dat voor een prikje kan, is het misschien niet zo erg dat een T-shirt maar een jaartje meegaat? Jammer genoeg betalen andere vrouwen vaak de prijs. Vooral vrouwelijke arbeiders maken onze kleding tegen een schamel loon en kloppen in gevaarlijke, mensonwaardige omstandigheden lange dagen. Ook de natuur is de dupe: bergen chemische rotzooi verdwijnen in onze rivieren voor de productie van kledij. Gelukkig komt er stilaan verandering in het modelandschap. Grote ketens onderzoeken duurzame mogelijkheden. Verder zijn echt duurzame merken zoals Armed Angels, People Tree en Komodo veel toegankelijker geworden. En het gaat verder: het hoeft niet allemaal nieuw te zijn. De tweedehandskledingmarkt groeit en swishings winnen aan populariteit.

Denk mee!

Wil je mee nadenken over hoe KVLV, Vrouwen met vaart kan bijdragen aan duurzame mode? Contacteer Lotte Van Boxem, lvanboxem@ons.be.

 

Posted in: Mode, Duurzaam
 

Reacties

# Lieve
zondag 1 mei 2016 23:32
Knap initiatief! Ben benieuwd wat er uit komt!

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: