24

De lente is in het land. Tijd om de buitenlucht op te snuiven en te genieten van het lentegroen. En wat is daarvoor beter dan op je fiets springen? Doe vanaf 1 april mee met 30 dagen fietsplezier. Ga voor één verplaatsing met de fiets meer per dag en registreer per dag hoeveel minuten je gefietst hebt. Met de fiets naar de bakker, de beenhouwer, je kinderen ophalen, naar het werk, naar een vriendin, naar de sportles, een fietstochtje met je KVLV-groep,… Er zijn zoveel fietsgelegenheden!

Fietsen heeft ontzettend veel voordelen:

  • Fietsen heeft een positief effect op je gezondheid: je traint je spieren en je uithoudingsvermogen, je bent minder vatbaar voor overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Wist je dat je vanaf 130 minuten per week fietsen echt een betere weerstand krijgt en meer zuurstof opneemt? Lees hier het onderzoek van Bart De Geus over de gezondheidsvoordelen van fietsen.
  • Je fiets is in aankoop, gebruik en onderhoud een stuk goedkoper dan de auto. Bovendien spaar je zo een extra sportabonnement uit!
  • Op de fiets kan je goed nadenken en geniet je van de buitenlucht. Je kan je problemen beter relativeren en je krijgt creatieve ingevingen.
  • De tijd die je anders in de file zou spenderen, aan het vinden van een parkeerplaats, of al wachtend op de bus of trein, kruipt nu in je beweging.
  • Wie fietst, verbruikt geen fossiele brandstoffen en produceert geen fijn stof, geen stikstofoxide, en geen CO2. Fietsen is dus een erg eenvoudige manier om bij te dragen aan een betere luchtkwaliteit!

Registreer je op www.30dagen.be/fietsplezier en laat ons via de reacties op deze webpagina weten of het extra fietsen jou bevalt.

Veel fietsplezier!

 

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: