06

Een heerlijk gerecht: lamsspiesjes met taboulé en wortelsalade.

 

Met Pasen lamsvlees op je bord? Kies voor Belgisch! Bij vele Vlaamse gezinnen komt er met Pasen lamsvlees op tafel. Meer dan 90 procent van het lamsvlees dat hier gegeten wordt, komt echter uit het buitenland. Nochtans hebben we zelf heerlijk lamsvlees van de beste kwaliteit. Pastorale is hét keurmerk dat garant staat voor puur en lekker kwaliteitslamsvlees van eigen bodem. Je vindt het Pastorale lamsvlees bij een beperkt aantal verkooppunten. Geen verkooppunt in je buurt? Kijk op www.rechtvanbijdeboer.be voor een verkooppunt van lokaal lamsvlees of vraag naar Belgisch lamsvlees bij je vertrouwde slager. 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 lamsfilets
  • 12 kastanjechampignons
  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper, zout

voor de taboulé:

  • 200 g couscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tomaat
  • 1 oranje paprika
  • 1 komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • het sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ¼ bosje platte peterselie
  • peper
  • zout

voor de saus:

  • 125 g Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • enkele blaadjes verse munt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout

voor de wortelsalade:

  • 8 wortelen
  • 4 takjes koriander
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • het sap van 1 sinaasappel
  • het sap van 1 limoen
  • peper
  • zout

 

Bereidingswijze

Week de rozijnen 1 uur in lauw water. Snijd de lamsfilets in stukjes van 3x3 cm. Snijd de rode uien in stukken en steek afwisselend met de kastanjechampignons en het vlees op prikkers. Bestrijk met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout.
Doe de couscous in een grote kom en overgiet met 4,5 dl groentebouillon. Laat 7 minuten wellen en laat vervolgens afkoelen. Snijd tomaat, paprika en komkommer in kleine blokjes. Snipper de lente-uitjes en de peterselie fijn. Maak de couscous los met een vork en meng er de groenten, peterselie, citroensap en olijfolie onder. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper voor de saus de munt fijn en meng met de overige ingrediënten. Kruid met peper en zout. Rasp voor de wortelsalade de wortelen en snipper de koriander fijn. Meng met de geweekte en uitgelekte rozijnen, komijn, olijfolie, honing, limoen- en sinaasappelsap. Kruid met peper en zout.
Bak de lamsspiesjes in een grillpan of op de barbecue gedurende ± 3 minuten langs elke kant. Serveer met de taboulé, het sausje en de wortelsalade.

 

 

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten, Culinair
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: