25

KVLV brengt van Ons Kookboekje en Ons Oorlogsboekje een eenmalige identieke herdruk uit, in een beperkte oplage.

Ons Kookboekje van 1927 is de voorloper van Ons Kookboek® dat ondertussen in verschillende versies in menige Vlaamse keuken prijkt.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Ons Oorlogskookboekje uitgegeven, in tijden van grote schaarste. Het beschrijft hoe je met het kleinste korreltje brood en het laatste druppeltje vet van een soepbeen toch nog een verrassende maaltijd op tafel kunt toveren.

Ons Kookboekje en Ons Oorlogskookboekje draaien om meer dan recepten alleen. Zo ontdek je ook hoe het dagelijks leven toen was, welke cruciale rol de vrouw in het gezin speelde en hoe brandend actueel sommige opmerkingen en tips nog steeds zijn.

‘Gebundeld’ is het ultieme souvenir aan geuren en smaken uit vorige eeuw. Wil je weten wat schildpadsaus, gauwgereedjes, nonnenvestjes en appelbroederkens zijn? Of hoe oma tijdens de oorlog een zoete aardappeltaart maakte voor dessert? ‘Gebundeld’ bevat een schat aan recepten die grootmoeders keuken met haar heerlijke smaken zo in de moderne keuken katapulteren.'

'Gebundeld' is uitverkocht.

 

Posted in: Culinair, Boeken
 

Reacties

# Janssens Ann
donderdag 31 januari 2013 3:10
Super, zo'n boekje met oudere recepten, misschien heel bruikbaar in het rusthuis als we samen met de oudere bewoners iets koken. Alvast dikke merci namens al onze bewoners.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: