01

In de rubriek 'Lekker Lokaal' op Ons TV kookt Laurence met lokale ingrediënten heerlijke gerechten uit 'Ons Kookboek'. In de uitzending van februari bereidt ze deze heerlijke tarte tatin van witloof!

Bekijk het filmpje hier.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 cirkel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 500 g witloof
  • 200 g stevige tofu
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 g hazelnoten
  • 2 appels
  • 50 g boter
  • 20 g suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • zout, peper

 

Bereidingswijze

Giet de tofu af, duw er goed op om het overtollige vocht te verwijderen en verkruimel. Snipper de look fijn en meng samen met het citroensap, olijfolie, zout en peper onder de tofu. Rooster de hazelnoten in een droge pan en hak ze fijn.

Snijd de witloofstronkjes in de lengte doormidden en verwijder eventueel de harde kern. Smelt de helft van de boter in een ovenbestendige pan en stoof hierin het witloof 10 minuten aan. Strooi er de suiker over en besprenkel met de balsamicoazijn. Roer voorzichtig, haal van het vuur en bestrooi met de hazelnoten.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes. Bak de appelschijfjes in de resterende boter in 5 minuten goudbruin. Kruid goed met tijm, peper en zout. Verdeel de appelschijfjes over het witloof. Verdeel er ook de verkruimelde tofu over. Leg het bladerdeeg over de taartvulling in de pan. Druk het overhangende deeg naar binnen en zorg ervoor dat alle randen goed gesloten zijn. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Keer de witlooftaart om en serveer.

Tip: Heb je geen ovenbestendige pan, vet dan een quichevorm in en leg daar het witloof, de hazelnoten, appels, tofu en bladerdeeg in.

 

Meer recepten vind je in de KVLV-uitgave 'Ons Kookboek'

Copyright foto www.studiowauters.com

 

Posted in: Recepten
 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: