18
40 dagen geven

40 dagen gevenDoe opnieuw mee met het traject van '40 dagen geven'! Maak elke dag iemand blij tijdens de vasten van woensdag 10 februari tot zaterdag 27 maart 2016 (niet op zondag). En ontdek hoe elke dag iets geven je leven kan veranderen.

 

Leen geeftLeen Vermeire

Ook KVLV-stafmedewerker Leen Vermeire geeft elke dag iets tijdens de vasten. Geen overschot maar iets waarvan ze vermoedt dat anderen het nodig hebben: een luisterend oor zijn, hulp bij het oversteken, iemand bedanken of erkennen, cake bakken om iemand te verrassen. Een oefening in met liefde naar mensen kijken.

 

[dag 1] "Ik bakte broodpudding  voor al mijn KVLV- collega’s en geef hen zo iets lekkers bij de koffie. Het is fijn dankbare reacties te krijgen en de goesting te voelen van velen om mee te doen.  Samen gaan we voor 40 dagen geven! Doe jij ook mee?"

 


[dag 2] "Ook al is de lente nog niet in het land, vandaag  geef ik een flesje eau de toilette met de geur van meiklokjes. Ik plaats het in de weggeefkast en hoop er iemand blij mee te maken. Laat ook jij weten wat het met je doet als je geeft of krijgt?"

 

 

[dag 3] "Onze buurvrouw sukkelt met haar gezondheid. Ik heb weinig tijd maar ik doe met  plezier voor haar boodschappen. Tussen haar boodschappen steek ik een reep chocolade en een kaartje. Waar heb jij vandaag iemand geholpen?"

 

 


[dag 4] "Ik strijk niet graag, maar vandaag wil ik de hemden van mijn zoon met liefde strijken. Er leeft geen ergernis in mij, ik ben blij dat ik dit kan. En als verrassing steek ik er een kaartje bij en schrijf erop: met liefde gestreken, je mama. Wat doe jij vandaag met liefde?"

 

 

[dag 5] "Ik krijg een korte, negatieve opmerking van onze dochter. Het kwetst. Ik voel het. Ik geef mezelf ademruimte, antwoord niet en probeer liefde te voelen voor mezelf en voor haar. Na een tijdje voel ik me zacht en moedig en zeg haar: ik voel dat je boos bent, wil je daar iets meer over zeggen? Nadien volgt een gesprek dat verbindt en heelt. Geef jij jezelf ook ademruimte?"

 

 

[dag 6] "Deze ochtend legde ik in deze boekentil 3 kinderboeken. Benieuwd wie ze meeneemt. Wat geef jij vandaag of heb je al iets gekregen?"

 

 

 

 

[dag 7] "Een collega wil ik vandaag bevestigen in de manier waarop ze de dingen aanpakt. Op het kaartje schrijf ik wat ik in haar waardeer. Een leuke verrassing voor als ze terugkomt van een vergadering. Dit compliment is ook leuk voor de actie @40warmstedagen. Wie geef jij vandaag een compliment?" 

 

 

[dag 8] "Ik moet om 7u op het werk zijn. Het is nog donker en koud en de verleiding is groot om de auto te nemen. Na wat twijfelen, kies ik er toch voor om de fiets te nemen. Hierdoor geef ik de aarde ademruimte door 3 kg CO² niet in de lucht te stoten. En bovenop was ik wakker toen ik aankwam. Hoe geef jij de aarde ruimte?"

 

 

[dag 9] "Op de parking van de supermarkt is het druk en ik ben gehaast. Er is weinig parkeerplaats. Een vrouw en ikzelf kijken naar eenzelfde parkeerplaats. Ik wil die plaats innemen, maar kies om mijn plaats te geven en klik vriendelijk.  Wanneer geef jij andere mensen ruimte?"

 

 

 

[dag 10] "Tijd voor mezelf. Geef ook jij tijd aan jezelf?"

 

 

 

 

[dag 11] "Els werd vorig jaar moeder en gisteren werd haar zoontje 1 jaar. Omdat moeders vaak een standbeeld verdienen maar er geen krijgen, geef ik haar vandaag een bloemetje. Wie geef jij vandaag een dank-je-wel?"

 

 

[dag 12] "God is liefde en zeker geen haat... Waar kies jij vandaag voor liefde?"

 

 

 

 

[dag 13] "Ik zit op een overleg en begin te twijfelen aan mezelf. Ik word stil, maar beslis om deze stilte te gebruiken om met aandacht te ademen en om mezelf graag te zien. En in die stilte hervind ik het geloof in mezelf en de kracht om te spreken. Door te geven aan mezelf, geef ik  aan de groep. Waar heeft  liefde geven aan jezelf effect op jouw handelen?"

 

[dag 14] "Een pakketje hoop voor alle land- en tuinbouwsters op deze dag van de Agravrouw... Wie geef jij vandaag wat hoop?"

 

 

 

[dag 15] "Op de trein zit een moeder met een kind dat veel aandacht vraagt. De mama wordt ongeduldig en slaat. Ik kijk toe en veroordeel haar spontaan. Ik keer me in mezelf, adem diep en vraag me af wat liefde nu betekent. Een tijdje later kijk ik haar aan, glimlach en vraag: uw kindje vraagt veel van u, hé... Ze doet haar verhaal tot ik uitstap. Wie beluister jij vandaag?"

 

[dag 16] "Vandaag geef ik de aarde ademruimte. Ik was met wasnoten, al eeuwen het wasmiddel in India. Best wel spannend om mijn gekende manier van wassen achter te laten en te kiezen voor dit milieuvriendelijk  middel.  Maar het werkt! Mijn was is proper en ruikt natuurlijk fris. Dit blijf ik doen! Hoe geef jij vandaag de aarde ademruimte?"


[dag 17] "Veel van de dingen die je niet kunt tellen, tellen pas echt."

 

 

 

 

[dag 18] "Op deze extra dag in februari geven 10 collega’s samen met mij! We bakten elk een dessert en hebben zo genoeg lekkers om onze collega’s van Ons te trakteren. En collega’s die willen kunnen op hun beurt iets geven voor Trias. Bedankt collega’s!" @40warmstedagen

 

 

[dag 19] "Ondanks een drukke agenda, koos ik er deze ochtend voor om tijd te geven aan mijn schoonmoeder. Ze had vervoer nodig naar het ziekenhuis voor een korte behandeling. Ik blijf bij haar en geef haar al mijn aandacht. Mijn agenda kan wachten. Wie geef jij vandaag al je aandacht?"

 

 

[dag 20] "Vandaag geef ik mijn steun aan de Colombiaanse boeren. Ik teken de petitie van Broederlijk Delen en zet zo onze politici onder druk om vrede in Colombia te stimuleren. #CampagneColombia Geef ook jij boeren weer macht over hun grond?"

 

[dag 21] "Vrijwilligers werken én genieten. Daarom geven ze het beste van zichzelf... " #vrijwilligersweek

[dag 22] "Als lid van Peerby (www.peerby.com) zie ik de mail van Gerlinde: kan iemand me een skibroek lenen? Uiteraard heb ik die, maar ik ken haar niet. Hoe gaat mijn broek terugkomen? Ik aarzel maar stuur haar een  bericht.  Naast mijn skibroek, geef ik haar ook mijn handschoenen in leen. En een te kleine ski-jas krijgt ze cadeau. Ook al kennen we elkaar niet, het maakt me blij haar zo dankbaar te zien. Waar maak jij vandaag een onbekende blij?"


[dag 23] "Tijd geven aan elkaar door te schrijven. Niet omdat we als koppel samen niet kunnen praten, maar omdat we anders willen praten. Elk schrijft over  de vraag: ‘wat beleef ik bij onze plannen vandaag?’  Gevoelens van verlangen maar ook van schrik krijgen nadien woorden. Op een Samen naar meer-weekend (www.samennaarmeer.be) leerden we dit en het werkt ook nog vandaag:  ieder begint aan zijn to-do’s, maar we voelen ons sterk verbonden. Wie geef jij tijd waardoor verbondenheid groeit?"

 

[dag 24] "Al vele jaren poetst Gordana ons huis. Elke maandagavond is het voor mij een feest om thuis te komen: alles netjes, toch tot onze kinderen thuiskomen. Vandaag maak ik haar op mijn beurt blij en verras haar met een lentebloem.  Wie maak jij vandaag blij?"

 

 

[dag 25] "Ik wens alle vrouwen een deugdoende #Internationale vrouwendag."

 

 

 

 

[dag 26] "Maria is 13 en werd door haar vader gedwongen tot een huwelijk met een man van 70. Na 3 dagen vluchtte ze en liep 169 kilometer naar een opvanghuis. In Burkina Faso wordt 30% van de meisjes op heel jonge leeftijd uitgehuwelijkt. Veel van hen zijn al mama. Ik Schrijf-ZE-vrij! Mensenrechtenschendingen kunnen niet.  Neem jij ook tijd om deze week een brief te schrijven?"

 

[dag 27] "Het laatste velletje is op. Laat ik het wisselen voor de volgende? Ik neem een nieuwe rol en geef... Wat doe jij vandaag dat niemand leuk vindt?"

 

 

 

 

[dag 28] "Alle kinderen zijn thuis deze avond. Ik maak witloof in kaassaus, daar zijn ze gek van. De hesp die ik hiervoor nodig heb, haal ik bij de beenhouwer. Ik geef hem mijn vleesdoos. Papier hoeft niet.  Waar geef jij vandaag aan de natuur?"

 

 

 

[dag 29] "In de stad kom ik een vriendin tegen.  In haar ogen zie ik verdriet. Ook al ben ik gehaast, ik stel voor om een kop koffie te gaan drinken. Ze praat en valt soms stil. Ik stel een vraag en ze gaat verder. Een uur later staan we op straat. Ze omhelst me. Ze ziet het terug zitten. Wie geef jij vandaag van je tijd?"

 

 

[dag 30] "Vandaag doe ik een telefoontje dat al lang op mijn to do-lijstje staat maar waar ik tegenop zie. Zo’n gesprek  duurt minstens 1 uur. Toch beslis ik de telefoon te nemen en te bellen. Ik geef mijn kostbare tijd, maar deze persoon  heeft dit gesprek nodig. Wie geef jij vandaag van je kostbare tijd?"

 

 

[dag 31] "Ik wil vluchtelingen helpen. Praktische hulp kan ik niet geven, maar ik wil wel een financiële bijdrage leveren. Vandaag stort  ik een bijdrage  waardoor het Rode Kruis voedselpakketten voor 16 personen kan kopen. Aan wie geef jij van je overvloed?"

 

 

[dag 32] "Een nieuwe start bestaat niet, begin een nieuw einde."

 

 

 

 

[dag 33] "Ik kreeg zelf een doosje snoepjes en wil er op mijn beurt graag iemand blij mee maken. Ik heb een collega die mij vaak met raad en daad bijstaat, vriendelijk en zorgzaam. Vandaag geef ik haar de snoepjes als dikke merci. Wie geef jij vandaag een dikke merci? @40warmstedagen"

 

 

[dag 34] "Een dagje aan zee doet iets met een mens... Ik geef het mezelf graag cadeau! Wat geef jij vandaag aan jezelf?"

 

 

 

 

[dag 35] "Vandaag tussen 20u30 en 21u30 is het Earth Hour (www. earthhour.org). Voor de 10de keer doen wij als gezin mee.  We doven alle lichten en alle elektrische apparaten gaan uit. Rond 2 kaarsen praten we met elkaar. Zo strijden we mee tegen de klimaatverandering en voor de bescherming van onze planeet. Doof jij mee de lichten?"

 

 

[dag 36] "Deze ochtend verraste ik met enkele collega’s een uur lang alle fietsers. We gaven ze een stevig applaus en een zakje paaseitjes. Op deze 1ste lentedag  willen hen feliciteren en bedanken dat ze kiezen voor het slimste en gezondste vervoermiddel. Een  klein gebaar dat zoveel deugd doet!  Wie bezorg jij vandaag een lach op het gezicht?"

 

 

[dag 37] "Volgende week vertrekt  Nik Van Gool,  KVLV-voorzitster, op staptocht naar Compostella. Een maand lang bidden met de voeten. Ik geef haar alvast een klein, licht notitieboekje voor onderweg. Wie geef jij vandaag een bemoediging?"

 

 

 

[dag 38] "Ik moet in het stadskantoor zijn. Vele mensen wachten staande. Er is nog 1 stoel vrij naast een man met een lange baard, van een andere cultuur, een zak aan zijn voeten, zijn blik naar de grond gericht. Ik twijfel: blijf ik staan of ga ik zitten? Even, heel even steekt angst de kop op. De beelden van dinsdag staan nog op mijn netvlies. Maar ik wil het niet. Ik ga zitten en knik vriendelijk. De man kijkt op: ‘It’s so difficult now’, prevelt hij. Hij vertelt hoe beschaamd hij is. Dan wordt hij geroepen.  En wat ik weet, voel ik nu: liefde en respect moeten de bouwstenen zijn van onze samenleving."

 

[dag 39] "Ook vandaag wordt er onder luid applaus gepest, vernederd, gefolterd en gemoord. Ook vandaag lijden mensen hier en elders. Ook vandaag moeten mensen leven met pijn en gemis. En toch..."

 

 

 

[dag 40] "Soms luiden er  geen klokken in een mensenleven. Soms is alles stil. Soms moeten we gewoon wachten. Maar..."

   

 

 

Deel je ervaringen

Doe jij ook mee? Deel je eigen ervaring met anderen. Spreek samen met vriendinnen af om aan dit traject mee te doen en praat er over wat het met jullie doet. En laat ons weten hoe jij het geven beleeft via ‘Reacties’ onder dit bericht of reageer via de KVLV-Facebookpagina!

 

Posted in: 40 dagen geven
 

Reacties

# Marie-Jeanne
maandag 28 maart 2016 20:37
Nu het mijn beurt is om te geven ( hebben met 4 bestuursleden afgesproken om elk 10 dagen expliciet te geven) ben ik nog altijd niet in form om dit ten volle 100 % te doen ( mijn lijf laat me geweldig in de steek ! ). Ik heb vooral veel gekregen van een bezorgde dochter, lieve collega's, mijn man ( die zelf in behandeling is voor kanker ! ), vriendinnen, ... Ik heb toch geprobeerd om in de mate van het mogelijke te geven ( heb dit initiatief daar niet echt voor nodig ... ). Hier volgt een opsomming :
- lange babbel met oude overbuurvrouw samen koffie en thee gedronken, allebei heel erg genoten !
- tijd voor opvang kleinkind
- gevuld paasei gekocht voor dochter en op Pasen gegeven met dank erbij voor wat ze allemaal voor ons doet
- zoveel mogelijk meegaan met mijn man tijdens zijn radiotherapie
- uitzoeken hoe ik het voor hem iets comfortabeler kan maken voor al de bijwerkingen van de behandeling
- veel deugddoende gesprekken met kankerpatiënten en/of partner in de wachtruimte voor de radiotherapie
- aangeboden om iemand in de cafetaria van UZ te helpen met zijn jas, het lukte hem uiteindelijk zelf om dit te doen maar een lachen naar elkaar bij het verlaten van de cafetaria deed goed
- bezoek gebracht aan nichtje die al heel lang in psychiatrie verblijft : was een blij weerzien
- verwoorden van dank aan mijn man omdat hij veel werk heeft met mij en hij zoveel voor mij doet : dan weet je pas wat 'echte' liefde is !
Ik heb nooit het kaartje gebruikt van KVLV was in het kader van mijn acties ook niet echt nodig of bruikbaar omdat ik het eigenlijk niet vanuit dat kader doe. Wel heel tof initiatief Leen !!! Zou evenveel ruchtbaarheid mogen krijgen als de 40 dagen zonder vlees ...
En nog eens tussen haakjes : vind jou een heel toffe madame : blij dat ik je eens in het echt ontmoet heb ! Volgde je wel al een hele tijd op papier maar dat is toch niet hetzelfde !
Rita, Martine, Marleen : vond het het heel tof om jullie acties te lezen en ( maar dat wisten jullie waarschijnlijk al !? ) vind jullie heel toffe madammen, blij jullie te kennen !
Liefs MJ
# Margo
donderdag 17 maart 2016 23:36
Bedankt Leen voor de doos pralines die je me gaf! Dikke merci voor de aangename samenwerking en proficiat met je hartverwarmende '40 dagen geven'-actie!
# nik
dinsdag 15 maart 2016 17:53
Dikke proficiat aan allen die een boodschap plaatsen en aan Leen in het bijzonder ! Ook dit is geven en delen. Het inspireert me in mijn dagelijks bezigheden door attent te zijn voor de kleine dingen die grote vreugde kunnen geven aan anderen.
# marleen
vrijdag 11 maart 2016 18:47
Na een begrafenis heel toevallig een oud-collega na 30 jaar teruggezien,mezelf tijd gegeven om samen een tas koffie te drinken om een beetje bij te praten en met de belofte om elkaar toch eens terug op te zoeken. Deugdoend gesprek! Maakte mij intens blij!
# Vermeire Leen
dinsdag 8 maart 2016 23:20
Vrouwen koesteren de liefde;
Vrouwen dragen de liefde.
Vrouwen baren de liefde...

Op deze internationale vrouwendag koester ik in mijn hart,
alle vrouwen die expliciet of achter de schermen
40 dagen geven uit liefde!
# marleen
dinsdag 8 maart 2016 10:43
Vrijdag rond middernacht gezorgd voor ijsvrije autoruiten van de nog laatste aanwezige verantwoordelijken van 'ons Lentegeluk', de vervanger van onze jaaropener, zodat ze helder huiswaarts konden rijden.
Een héél geslaagde creatieve avond met leden, niet-leden, bestuursleden van een andere afdeling en zelfs met de nieuwe K3. Een potluck zorgde voor een uitgebreide buffettafel à la Jeroen Meus en een gevarieerd dessertbuffet. Al verschillende positieve reacties gehoord. Het zorgde voor een gevoel van verbondenheid door samen te zingen, dansen en muziek te maken.
Een pluim voor de werkgroep 'Lentegeluk'!
# marleen
dinsdag 8 maart 2016 10:20
Elke donderdag komt onze hulpboer (we zijn een zorgboerderij). We drinken dan samen eerst een tas koffie (waar hij gek op is) voor we beginnen. Even wat tijd gegeven, hij moest z'n verhaal doen, z'n oma was gestorven en hij had er veel verdriet rond. We hebben de dagplanning toch wat anders laten verlopen, met meer aandacht en zorg, door dingen te doen die hij heel graag doet. Hij
mocht overal mee naar toe (aardappelen leveren,om wisselstukken enz.) "Zouden we geen koffieken drinken" vroeg hij telkens, wat hij prompt ook kreeg. Gesterkt met een kaartje, een zelfgemaakte cake (met stevia) en een nieuwe pet (die hij onderweg gekregen had) is hij huiswaarts gereden, z'n pijn om het verlies toch wat verzacht.
# Cindy
zaterdag 5 maart 2016 4:13
Vandaag tijd voor mezelf gegeven. Een vrije dag, een naaimachine en een tweedehands lederen rok. Vermaakt tot een kortere rok, een nieuwe handtas en een paar babysloefjes als geschenkje.... Voor enkele euro's kocht ik die rok en nu heb ik er 3 x plezier aan beleefd en een halve dag crea-plezier. Tussenin heb ik ook nog de werkkleding van mijn man hersteld. Ook weer iemand die tevreden is....
# marleen
donderdag 3 maart 2016 9:28
Vandaag tijd gegeven aan ons ma om met haar naar de cardioloog te gaan. Na de fietsproef wenste
hij haar proficiat met haar uitstekende conditie(op haar bijna 80 jaar) wat haar echt heel blij maakte. Daar zijn we samen een koffie op gaan drinken. Zouden we eigenlijk eens wat meer moeten doen,zomaar...
# Martine
woensdag 2 maart 2016 8:04
Nationale Complimentendag vandaag!

Deze morgen kwam de mannen van de vuilniskar het oud papier ophalen , voor mij een ideaal moment om hen oprecht te bedanken en hen een compliment te geven voor hun toch wel zware werk in weer en wind !
# Vermeire Leen
woensdag 2 maart 2016 1:14
Beeld het je maar eens in, een wereld zonder oordelen alleen gevuld met liefde...

Morgen is het halfvasten en er is al heel wat in beweging gezet deze 20 dagen geven.
Uiteraard doen we verder, ook na Pasen!
# Martine
dinsdag 1 maart 2016 8:21
Zaterdag boodschappen gedaan voor mijn ouders en mijn schoonmoeder, beiden zijn ze zorgbehoevend en hebben ze af en toe wat hulp nodig. Hun wat van mijn tijd gegeven, onvoorwaardelijk, voor hen een teken van genegenheid.
# Martine
dinsdag 1 maart 2016 8:09
Vorige week vrijdag een dagje op stap met een jeugdvriendin naar Gent. Sinds vorig jaar hebben we besloten om dit jaarlijks vast te leggen.
Het was een leuke ontmoeting , en het deed goed om elkaar terug te zien!
Maar wat die dag zo bijzonder maakte was het ontbijt met mensen van verschillende nationaliteiten. Een glimlach, samen aan één tafel, in gesprek gaan met ... zonder te oordelen of te veroordelen, verbinding maken met anderen kan zo verrijkend zijn!# Isabelle
dinsdag 1 maart 2016 7:47
Vandaag pas via Kerknet deze schitterende site ontdekt!
Dankjewel lieve Leen voor dit superinitiatief!!!
Dankjewel lieve mensen voor jullie mee-helpen-geven.
Dit werkt aanstekelijk!!!

Ook na deze 40 dagen kunnen we hier verder aan werken, of niet soms?
op naar een betere wereld :-)
# CINDY
zondag 28 februari 2016 5:03
Vandaag ruimte aan de natuur gegeven; in mijn tuin stonden een aantal planten heel dicht bij elkaar, te wachten op een nieuw plekje… daar staan ze nu en hopelijk groeien ze goed zodat ze me bescherming tegen indringende blikken kunnen teruggeven en de wind tegenhouden wanneer ik in de tuin zit deze zomer.
# Vermeire Leen
vrijdag 26 februari 2016 20:56
Omdat we mensen zonder vleugels geen engelen kunnen noemen, heten we ze vrienden!

Aan allen die meedoen: deze tekst is voor jullie!
# Martine
donderdag 25 februari 2016 9:23
Samenwerken in een klein team verloopt niet altijd vlekkeloos. Vaak zorgen misverstanden voor kleine of grote discussies, irritaties. Vandaag heb ik vooral stil gestaan bij het positieve van ons team ,bij onze sterktes, de samenhorigheid en de verbondenheid. Samen voor hetzelfde doel gaan...
Eigenlijk is het fijn samenwerken, elk heeft zijn kwaliteiten en zo vormen we een hecht team waar we nog elke dag van elkaar kunnen leren! Dit compliment heb ik vandaag aan mijn collega's gegeven en maakte de dag net iets anders dan andere dagen.
# Cindy
donderdag 25 februari 2016 5:56
Vandaag zelfgebreide sokjes aan mijn hoogzwangere collega cadeau gedaan, voor haar laatste werkdag, ze waggelt rond met haar o zo bolle buik, maar steeds met de glimlach op haar gezicht en het krijgen van dit geschenkje en een wens voor een succesvolle bevalling ontroerde haar enorm. Fijn toch dat iemand zo gepakt kan zijn met zo'n klein gebaar, het ontroert mezelf ook !
# martine veirman
donderdag 25 februari 2016 1:10

de postbode komt niet elke dag voorbij ons gereden,
we wonen dan ook op een berg en niet in het dorp beneden.
Deze morgen hoorde ik echter onze 3 kanjers blaffend naar de poort toe lopen,
dus ik dacht het zal de postbode zijn, terug niet met een rekening, is het te hopen.
Nee het was met een kaartje ,dat voelde heerlijk dik aan,
ik kreeg eeen spontane glimlach toen ik de naam van een heel lieve vriendin zag staan.
Als zij iets stuurt is het uit het hart en altijd zo speciaa,l een top madammeke echt waar,
eentje die haar leven geeft in teken van anderen ze staat voor ieder klaar.
Dus vol spanning deed ik het open , het was een opgevouwen kaart in karton
deze ook geopend, een thee zakje zat er in en een tekstje waar ik toen aan begon.
Kiekenvlees,dat kreeg ik per stond, niet van de kou,de warmte ging als een golf door me heen
de bootschap was supper lief, bedankt Marianne zoals jij is er maar één.
Volgend jaar wil ik zeker meedoen aan dit mooie gebeuren,
de uitleg krijg ik zeker van haar in geuren en kleuren.
Wat kan het leven toch zalig en eenvoudig zijn,
zo een kaartje ,onverwachts maakte mijn dag zo heerlijk fijn.
Waarom zijn er niet meer van deze eenvoudig, mooie, blijken van vriendschap
waarom maken we met zijn allen geen liefdevolle,warme bondgenootschap.
Helaas zijn er nog te veel negatieve elementen in deze tijden,
doch als mijn “theekaartzakje” mijn hart kan verblijden,
moeten we verder doen met zijn allen , en de groep laten groeien,
zo komt de liefde aan de macht en kunnen we de haat beetje per beetje uitroeien.


Haar tekst er bij was zo heel mooi verwoord.
Omdat we mensen zonder vleugels geen engelen kunnen noemen,
noemen we ze vrienden
# Vermeire Leen
donderdag 25 februari 2016 0:04
Fijn te zien hoe jullie proberen om ook andere mensen mee te nemen in deze stroom van liefde!
# Martine
woensdag 24 februari 2016 5:36
We hebben gisteren tijdens de bestuursvergadering een woordje uitleg gegeven over 40 dagen geven, ik had nog snel na mijn werk fruitsla gemaakt om aan iedereen uit te delen. De reacties waren hartverwarmend!
# Vermeire Leen
dinsdag 23 februari 2016 20:53
Het is ongelofelijk wat 12 dagen geven in beweging zet...
Dit is niet meer te stoppen!
# Rita
dinsdag 23 februari 2016 3:45
Vandaag een gesprek gehad met onze schoenmaker. Hij is steeds vriendelijk en staat met volle goesting in zijn winkel. Hij maakt altijd tijd voor een praatje met de mensen.
Ik heb hem hierover een compliment gegeven.
Hij zei dat hij het wel soms moeilijk heeft steeds vriendelijk te zijn,vooral wanneer mensen uit de hoogte doen!!
Hem info gegeven rond veertig dagen delen en hij was blij dat er nog mensen zijn die de wereld een stukje warmer willen maken!!
# marleen
vrijdag 19 februari 2016 19:41
Gisteren gaan thuiswachten bij ons 2 zieke kleinkindjes,terwijl ons hoogzwangere schoondochter naar de gynaecoloog ging (misschien wel de laatste keer voor de bevalling...) Als ik nou eens wafelbeslag en slagroom maakte en meenam + mijn wafelijzers? Het was ontroerend om te zien hoeveel deugd er iedereen van had( en ons schoondochter nog het meest van al...)
# Mara
vrijdag 19 februari 2016 2:48
Ik ben blij dat KVLV zo'n positieve actie rond de 40 dagen doet. Ik was geschokt toen ik het standpunt van onze woordvoerster las, alsof we meelopers zijn als we wat minder vlees willen eten, maar daar ook iets voor willen betalen. Dan geef je respect.
Maar vooral respect voor dit mooie initiatief..
# Rita
vrijdag 19 februari 2016 1:36
Gisteren gebeld naar mijn collega, ze werd zestig en dit kon ik niet zomaar voorbij laten gaan!!
Ze was blij verrast een telefoon te krijgen. Ze zei dat het haar erg deugd deed!!
De afspraak gemaakt om samen eens te gaan eten !!!!
# Rita
vrijdag 19 februari 2016 1:31
Vandaag even tijd genomen om mijn collega te helpen om verschillende dingen te noteren op de computer.
Ik heb het niet overgenomen maar samen met haar dit gedaan zodat ze de volgende keer het zelf kan doen. Dit geeft een aangenaam gevoel bij beide partijen!!
# Marie-Paule
donderdag 18 februari 2016 23:16
Ik was op een kookles in Woumen en daar werd ik verrast met een geef-kaartje en een bloemetje van het bestuur. Dat was nogal een mooi gebaar !! super, bedankt KVLV Woumen !
Trouwens aan Leen, het was een heel mooi artikel in Vrouwen met Vaart ! proficiat !
# Rita
donderdag 18 februari 2016 0:43
Gisteren samen met andere KVLV leden naar de aqua-gym geweest.
Het doet deugd om met andere vrouwen te werken aan ons lichaam. Het doet niet alleen deugd aan ons lichaam maar ook een leuke babbel met de andere leden is erg aangenaam.
Ik probeer dan iedereen een beetje van mijn aandacht te geven!!!
# marleen
woensdag 17 februari 2016 6:11
Vandaag heb ik meegedaan aan een wedstrijd,waarbij je kon mailen of een kaart opsturen.Ik heb bij het eerste kaartje voor de wedstrijd, een tweede zelfgemaakt kaartje gestoken met een leuke tekst op, gericht aan de redactie van het blad, waarbij ik een beetje uitleg gaf rond het project "40 dagen delen" en er een labeltje aangehangen. Ik heb zelf veel deugd gehad aan het maken van het kaartje en het zoeken van een gepaste tekst en hoop dat het hen doet glimlachen...
# Vermeire Leen
dinsdag 16 februari 2016 22:53
Geven maakt mij en jullie warm
en deze warmte zet iets in beweging, dat voel ik!
# Rita
dinsdag 16 februari 2016 22:44
Gisteren de auto laten thuis staan en een fietstocht gemaakt naar de fietswinkel in Axel(26 km).
Veel tegenwind en koud maar ik had het gevoel de natuur ook iets te geven. Het deed deugd vooral het ritje terug, wind in de rug en de zon in mijn gezicht, door de prachtige natuur. De natuur is zo mooi, laten we ons best doen om het zo te behouden en ook hier een inspanning voor te doen.
Zelf krijg je er veel van terug, een hoop energie en ontspanning!!!

# Cindy
dinsdag 16 februari 2016 5:28
Vandaag op bezoek bij 5 stageplaatsen, al deze mensen hartelijk bedankt voor de gelegenheid en de begeleiding die ze bieden aan jonge mensen die op deze manier eens kunnen proeven van een werksituatie en zich op deze manier beter kunnen voorbereiden op “real life”, hun toekomst ….
# De Beul Marijke
maandag 15 februari 2016 21:51
Dag 5 is al genoteerd, echt ik vind het super om mee te doen, het geeft zo een goed gevoel geven en er iets voor terugkrijgen ook, een glimlach een welgemeende Dankje. Het maakt de dagen de moeite waard, ook al is het druk op werk. Hop nog 35 te gaan 😄
# Rita
zondag 14 februari 2016 0:54
Vandaag zag ik iemand hollen door de regen naar het busstation.
Ik ben gestopt en gevraagd of ze mee wou met de auto. Ze was aangenaam verrast en is meegereden. Ze moest vandaag naar Gent en had ook nog haar paraplu vergeten. Ik dacht ik ben nu toch aan het geven zal ik mij paraplu ook maar meegeven.
Toen ze uitstapte kreeg ik een zoen !! Ik denk dat ik dit wel veertig dagen volhoud.
# Rita
zondag 14 februari 2016 0:45
Gisteren heb ik een praatje gemaakt met mijn buurvrouw(met deze buurvrouw heb ik weinig contact). Ik heb haar uitgenodigd op samen met mij naar de potluck van KVLV te gaan op 4 maart.
Ik hoop dat ze meegaat en dat we elkaar zo wat beter leren kennen.
# Cindy
zaterdag 13 februari 2016 5:02
Iemand vroeg me via facebook hoe we onze sharefair speelgoedruilbeurs georganiseerd hadden, ik heb haar uitgebreid geïnformeerd, ook dit is geven !
# Vermeire Leen
vrijdag 12 februari 2016 22:46
Ik word warm van de manier waarop jullie mee-geven!
Samen zijn we 'goe-bezig'!
# Rita
vrijdag 12 februari 2016 8:07
Vandaag een drukke dag gehad op het werk, hierdoor geen tijd meer gehad om binnen mijn werkuren gemberthee te maken voor één van ons bewoners.
Na mijn werkdag nog een half uur tijd gemaakt om samen met haar gemberthee te maken.
Dit voelde niet als een verplichting of als overuren maken . Ik wilde haar gewoon wat van mijn vrije tijd geven ! Het gaf mij een warm gevoel dit aan haar te kunnen geven.
# MARTINE
vrijdag 12 februari 2016 6:08
Leuk Rita, dat je gestart bent, ik volg je na jou, 10 dagen op, maar probeer ook nu al tussendoor af en toe te geven.
Zoals vandaag , een bejaarde man wilde het zebra pad oversteken en had daar wel wat tijd voor nodig! Met een brede lach ben ik geduldig blijven wachten tot hij veilig en wel over was!
En hij was me zo dankbaar ... stak zijn duim in de hoogte .. goed gevoel van overgehouden!

Martine
# Cindy
vrijdag 12 februari 2016 3:44
Vandaag aan een kennis een parkeerschijf (die ik dubbel had) cadeau gedaan, met het 40 dagen labeltje eraan ! Ze kocht onlangs een nieuwe auto en was een beetje verbaasd dat dit onderdeel ontbrak. Ze was blij verrast....en ik was blij dat ik dit dubbel exemplaar nooit had weggedaan !
# Vermeire Leen
vrijdag 12 februari 2016 1:01
Da's toch gewoon schitterend hoe op zoveel plaatsen in Vlaanderen
met liefde soep wordt gemaakt, sms-en verstuurd, zeepjes en kaartjes uitgedeeld.
En... we geven niet alleen, we krijgen zelf zo veel terug!
donderdag 11 februari 2016 22:54
Ik vind het een heel mooi initiatief van Leen en toen ik het las in het kvlv magazine dacht ik gelijk om mee te doen. Nu had ik speciale zeepjes meegebracht van aloe vera en die heb ik gegeven aan mijn buren maar ook aan mijn vrijwilligers op het werk. Allen waren blij verrast want dit hadden ze niet verwacht. Hun reactie maakt mij op mijn beurt weer blij en dankbaar!
# Marie-Josee
donderdag 11 februari 2016 9:33
We hebben op de bestuursvergadering een woordje uitleg gegeven. We gaan proberen op de samenkomsten er aandacht aan te besteden. Ieder heeft een kaartje mee en gaat er stil, persoonlijk iets mee doen. Vanavond op de kookles (met 31!!!) heb ik erover gesproken en vrijwillig mochten ze een kaartje meenemen, met de oproep iets vanuit het hart te geven.
# Rita
donderdag 11 februari 2016 5:46
Vandaag ben ik gestart met de eerste tien dagen te geven. Wij hebben veertig dagen geven in onze KVLV-groep verdeeld onder 4 bestuursleden.
Ik heb deze ochtend een lekkere soep gemaakt en mijn dochters uitgenodigd om na hun werk een tas soep te komen drinken. Deze soep heb ik gemaakt uit liefde voor mijn man en dochters. dit voelde heel anders aan dan gewoon eens soep maken!!!!
De dochters vonden het erg tof . Een leuk gesprek met hen tijdens de soep was leuk meegenomen!!
Het was een leuk begin !!
# Isabelle
donderdag 11 februari 2016 0:06
Ik doe in stilte mee.
Seffens een sms-je naar een vriendin die al maanden in de verbouwingen zit en die ik al lang niet meer gehoord of gezien heb. Hopelijk zitten ze daar droog met dit weer...
# Cindy
woensdag 10 februari 2016 4:34
Ik probeer vanaf morgen ook mee te doen, voor de 1 ste x, weliswaar op mijn eentje, maar ga de uitdaging aan....al weet ik niet of dit me elke dag gaat lukken....ik doe mijn best !
# brassaert Lieve
donderdag 4 februari 2016 2:38
Doe dit jaar ook zeker mee.
Het boek heb ik hier bij de hand
Lieve
# Leen Vermeire
dinsdag 2 februari 2016 22:09
Greet, fijn dat je meedoet!
Je kan ook je gegevens doorgeven aan sverbeeck@ons.be.
Als je bij de eerste 40 bent, krijg je 40 labels gratis thuis toegestuurd.
# Greet
zaterdag 30 januari 2016 23:58
Jawel, ook ik ben zeker weer van de partij, net als vorig jaar. Maar de labeltjes zal ik zelf moeten afdrukken, want de avonden liggen een beetje ver weg allemaal... en niet makkelijk te combineren met een jong gezinnetje...

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: