10

Stuur je gedrag in een duurzame richting. Hieronder vind je een lijstje van tips. Probeer ze eens uit.
Heb je ook handige tips om makkelijk duurzamer te leven? Deel je tips via ‘Reacties’ onder dit bericht.

Bedankt voor jullie tips! Proficiat,  Deborah Booi en Ilse ontvangen een handig brooddoosje van Tupperware®.

  • We eten wat we zien. Bewaar daarom restjes in glazen potten in je koelkast, in plaats van in ondoorzichtig plastic. Je eet je restjes sneller op en vermindert op die manier de voedselverspilling.
  • Leg altijd zakjes in je fietstassen, in je auto, in je rugzak of handtas. Zo hoef je nooit meer nieuwe zakjes te nemen in de winkel.
  • Plak een groen stickertje op de doorspoelknop met klein volume, en een rood op de knop met groot volume. Kinderen duwen spontaan op de groene knop.
  • Koop een hele leuke beker voor het tandenpoetsen: kinderen gebruiken deze, in plaats van een lopende kraan.
  • Zet een streepje op je waterkoker voor hoeveelheden water die je heel vaak gebruikt (2 tassen bijvoorbeeld). Zo kook je niet meer water dan nodig.
  • Laad gsm’s op aan stopcontacten van toestellen die je vaak nodig hebt (nachtlampje, waterkoker,…). Zo loop je niet meer het risico om de laders te laten zitten.
  • Zet een grote pot in de afwasbak, zodat je kookvocht en water van het spoelen van groenten steeds opvangt. Gebruik dit water om planten water te geven.
  • Zet naast de doos waarin je oud papier verzamelt, ook een doos voor kladpapier.
  • Leg standaard een fleece dekentje in je zetel. Wedden dat je minder snel naar de thermostaat loopt om die een graadje hoger te zetten?

 

Copyright www.photl.com

 

Posted in: Duurzaam, Energie
 

Reacties

# Ilse
vrijdag 2 oktober 2015 5:30
Maak een lijst aan van wat je in de diepvriezer bewaart (inhoud + datum) en in welke lade. Zo hoef je de diepvriezer niet te openen om te kijken wat je gaat eten en waar het zich bevindt. Gewoon het lijstje overlopen, deur open, uitnemen en direct weer dicht. Hoe minder je de deur open laat staan, hoe minder energieverlies en hoe minder ijs aanvriest vanbinnen.
# frieda
vrijdag 25 september 2015 14:37
Laat je ingevroren etenswaren ontdooien in de koelkast. Doordat deze ingevroren producten koude afgeven aan de koelkast, verbruikt je koelkast minder energie. Het is ook gezonder
# Sien
maandag 14 september 2015 0:08
Koop geen individueel verpakte koekjes om de kids mee naar school te geven.
Grotere verpakkingen zijn goedkoper en je creëert een pak minder afval als je de koekjes in koekendoosjes meegeeft!
# mieke meulders
maandag 7 september 2015 7:47
Vang regenwater op, waarmee je je planten kan gieten en als je voldoende hebt opgevangen kan je er ook mee poetsen. Als het stevig regent, trek een regenjas aan en rubberlaarzen, poets dan je terrasvloer, het water valt gratis uit de lucht en je hebt ook geen schoonmaakproduct nodig, véél regenwater spoelt genoeg weg.
# Stynen Irène
maandag 7 september 2015 5:41
Zet een gieter of emmer bij de douche. Hierin kan je het eerste (te koude) water opvangen en het ook voor planten, poetsen... gebruiken.
Gebruik kookvocht van groenten en aardappelen voor sausen en soepen.
# Viviane
zaterdag 5 september 2015 19:33
Vang het eerste koude water van de douche op in een emmer, je kan dat dan gebruiken om te poetsen of het toilet door te spoelen.
# leen
zaterdag 5 september 2015 17:36
Plaats een regenwaterput en was je kleding ermee,spoel de wc ermee,planten water geven, auto poetsen... Kan je er geen meer in de grond plaatsen,zet een waterton of opvangreservoir,dan hebben de planten en bloemen er baad bij.
# deborah booi
woensdag 2 september 2015 6:47
Maak zelf je schoonmaakproducten of waspoeder. zie hiervoor www. aromatherapie.com. Je hebt er veel minder van nodig, het werkt evengoed en het is véél minder belastend voor het milieu!
# deborah booi
woensdag 2 september 2015 6:44
Indien je een opvangreservoir hebt in je droogkast, giet het dan niet weg! Vang het op in een teiltje en hergebruik het voor het in de week zetten van vuile slabbetjes of luiers. Je kan dit water ook aanwenden tijdens de schoonmaak.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: