03

Moet KVLV binnenkort alle recepten met producten van eigen bodem schrappen uit Ons Kookboek®? KVLV hoopt van niet en steunt de actie 'SOS Voedselprijzen'.

Nik Van Gool, nationaal voorzitster van KVLV, Vrouwen met vaart, overhandigde symbolisch een 'leeg' Ons Kookboek aan Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege op de markt in Sleidinge op vrijdag 28 augustus.

Na 100 jaar culinaire geschiedenis vraagt KVLV zich af in welke mate de gerechten uit Ons Kookboek® nog smaken. Het besef dat boeren geen eerlijke prijzen krijgen voor hun voedingsproducten, zorgt voor een wrange bijsmaak.

Nik Van Gool: “De consument erkent de kwaliteit van Belgische producten en gaat er vaak bewust naar op zoek. Als de situatie in de land- en tuinbouwsector niet snel verbetert, verdwijnen ook deze producten. Zal KVLV alle recepten die hierop gebaseerd zijn, moeten schrappen? Wij hopen alleszins van niet.”

Met deze actie ondersteunt KVLV de campagne ‘SOS Voedselprijzen’ en vraagt de minister, samen met haar collega’s, om de schrijnende situatie van de vele landbouwersgezinnen ernstig te nemen. En om werk te maken van eerlijke prijzen voor de vele fantastische Belgische voedingsproducten.

 

 

Reacties

# Fagot Sien
zaterdag 5 september 2015 6:07
Ok ik zeg ja aan de voedselprijzen SOS die KVLV steunt
Sien KVLV Neerijse
# Ellen Kiljan
vrijdag 4 september 2015 23:31
lokaal geteeld voedsel is dubbel gezond, door korte transport afstand.
# Annie
zaterdag 29 augustus 2015 7:38
Fijn dat KVLV de actie SOS Voedselprijzen mee ondersteunt!
Ludieke actie die toch wel 'gesmaakt' en 'gezien' werd!
Blijven doorgaan! Annie & Fernand KVLV-Munkzwalm

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: