02

Het artikel ‘Voedsel is om op te eten! Waarom gooien we het dan weg?’ van Lieve Herremans uit het KVLV-magazine Vrouwen met vaart (maart 2014) heeft de persprijs voor duurzame ontwikkeling gewonnen in de categorie tijdschriften. De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) reikte haar jaarlijkse persprijzen uit op 1 april 2015.

In het artikel roepen we op om de beste tips tegen voedselverspilling te delen op kvlv.be en via Facebook.com/vrouwenmetvaart.

Daarnaast geeft KVLV aandacht aan de problematiek van voedselverspilling en organiseren lokale KVLV-groepen workshops zoals ‘Red de restjes’ of 'Meet the Muffinman'.

De jury is van mening "dat het dossier het onderwerp op een goede manier aanpakt, met een duiding van de problematiek en een aanzet tot gedragsverandering via tips om geen voedsel te verspillen." Minister Marie-Christine Marghem, die de prijs overhandigde, schat de rol van de middenveldorganisaties hoog in en ook de jury hoopt dat deze prijs een stimulans vormt voor organisaties die duurzaamheid in hun werking en publicaties integreren, zoals ook KVLV dat doet.

Andere winnaars van de 'FRDO persprijs voor duurzame ontwikkeling' zijn artikels van De Morgen, Le Soir, Valériane, Argus Actueel en Blog Redistributions.
 

Posted in: Duurzaam
 

Reacties

# Janssens Ann
woensdag 8 april 2015 4:15
Proficiat aan KVLV voor de behaalde prijs, we zullen nu nog beter kunnen omgaan met ons voedsel zonder te veel te verspillen. Alvast veel succes in de toekomst. Janssens Ann voorzitster KVLVL Gewest Hasselt..

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: