21

Op haar Open Forum op 26 september 2014 stelde KVLV, Vrouwen met vaart het vernieuwde KVLV voor. KVLV, Vrouwen met vaart wil zich sterker op de kaart zetten als een dynamische, open en maatschappelijk betrokken beweging die gaat voor een duurzame(re) samenleving.

Delen is het nieuwe hebben, een trend die volop doorzet in onze samenleving. Overal ontstaan initiatieven die passen in de zogenaamde ‘deeleconomie’. In Vlaanderen is het voornamelijk nog een stedelijk en een online fenomeen. KVLV wil deze actuele en maatschappelijk belangrijke stroming concreet vorm geven op het platteland.

Het startschot hiervoor gaven we tijdens het KVLV ShareFair weekend op 17, 18 en 19 oktober. In heel Vlaanderen doken dan KVLV-ShareFairs op, gezellige evenementen waarop mensen geven of delen, zowel materiële als niet-materiële dingen.

Met spullen die niet kapot of versleten zijn maar die je zelf niet meer gebruikt, kun je tijdens een ShareFair iemand anders blij maken. Bovendien ga je verspilling tegen en spaar je het milieu.

KVLV kijkt ook verder dan de eerste betekenis van ‘ShareFair’. Evengoed betekenen de woorden Fair en Share ‘eerlijk verdelen’. En daar wil KVLV zich voor inzetten, zodat iedereen voldoende heeft om ‘kwalitatief’ te leven, met respect voor de grenzen van de planeet.

KVLV, Vrouwen met vaart is er van overtuigd dat vrouwen dé drijfkracht zijn van maatschappelijke verandering. Samen willen we werk maken van een duurzame(re) samenleving.

 

Bekijk de foto's van de plattelandsoase op het Open Forum

 

 

 

Reacties

# kvlv Izenberge
zondag 28 september 2014 6:34
Hallo,

Dit is eigenlijk een fantastisch idee om alles met anderen te delen.Een mooi concept die past binnen de visie van kvlv.

Wij doen ook mee!!!

Het bestuur van kvlv

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: