Dagje cultuur

PiKANT!, een spannende expo over kant (30% korting), een levensechte duik in de geschiedenis van de Duinenabdij van Koksijde (20% korting), een hedendaagse kijk op de nostalgische wereld van de Vlaamse vissersfamilie in Oostduinkerke (30% korting) of een onverwachte citytrip in Diest (gratis geschenkje): wie in juli of augustus zin heeft in een streepje cultuur, wordt verwend bij KVLV!

PiKANT!

The Phoebus Foundation tovert het Waterkasteel van Moorsel, een 16e eeuws waterslot, om tot een adembenemend decor voor deze overdaad aan kant: doop- en bruidskledij, spectaculaire avondjurken en kleine schatten versmelten met de grandeur van topwerken van Vlaamse meesters zoals Rubens, Jordaens en Van Dyck. Kom kijken hoe het glimmende koetswerk van vintage auto’s een wisselwerking vormt met historische korsetten en lingerie; alles ademt luxe, stijl en elegantie. Een must-see deze zomer!

 

Waar en wanneer: tot en met 30/09/2019 in de Orangerie van het Waterkasteel, 9310 Moorsel (Aalst)

Jouw voordeel: -30%
Jij betaalt € 7 i.p.v. € 10. Jongeren tot 19 jaar mogen gratis binnen.
Voorwaarden:
- Bestel je tickets via www.pikant.vlaanderen/nl/bestel-je-tickets en voer deze promocode in: Pikantvoordeel!
- Geldig tot het einde van de expo, 30/09/2019.

Meer info: www.pikant.vlaanderen

 

 

Abdijmuseum Ten Duinen

Het Abdijmuseum is een oase van rust midden in de prachtige natuur. Je kunt er rustig rondwandelen langs de oude muuropstanden. De virtual reality-beleving ‘Ten Duinen @1490’ toont je de monumentaliteit van de invloedrijke abdij vroeger en geeft je de kans om unieke handschriften uit de abdijbibliotheek te doorbladeren.

Nieuw dit jaar is de expo ‘Bouwen voor de eeuwigheid’! Maak kennis met de bouwgeschiedenis en bewonder de bevreemdende, met minuscule ‘mannetjes’ bevolkte bouwconstructies van maquettekunstenaar Rob Buelens en het grote schaalmodel van de abdij in LEGO® blokjes.

 

Waar en wanneer: Koninklijke Prinslaan 2, 8670 Koksijde. Het museumcafé is open in juli en augustus.

Jouw voordeel: -20%
Jij betaalt € 8 i.p.v. € 10 voor een bezoek met de virtual reality-beleving, het museum en de site.
Voorwaarden:
- Korting op vertoon van KVLV-kaart aan de kassa.
- Geldig van 01/07/2019 tot 30/09/2019.

Meer info: www.tenduinen.be

 

 

NAVIGO museum

Het NAVIGO-museum biedt een hedendaagse kijk in de nostalgische wereld van de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de Oostduinkerkse garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. De sfeervolle Noordzeeaquaria en de kraamkliniek voor hondshaaien staan garant voor een verrassende ontmoeting met onze Noordzeebewoners. En de durvers kunnen zelfs een echte storm beleven in het museum!

 

Waar: Pastoor Schmitzstraat 5, 8670 Oostduinkerke

Jouw voordeel: -30%
Jij betaalt € 5 i.p.v. € 7.
Voorwaarden:
- Korting op vertoon van KVLV-kaart aan de kassa.
- Geldig van 01/07/2019 tot 30/09/2019.

Meer info: www.navigomuseum.be

 

 

Citytrip Diest

Wie Diest bezoekt, wandelt een schatkamer binnen van erfgoed en monumenten vol rustgevende oases. Maak een wandeling over het houten vlonderpad langs de oevers van de Demer en zet koers naar het historische stadscentrum, een levendige plek omsingeld door stadsvesten, natuurdomeinen en beboste heuvels. En het Begijnhof is beschermd UNESCO-werelderfgoed! Tot 30 september bekijk je er in de Sint-Catharinakerk de schilderijen van Theodoor van Loon. Ook de kunstcollectie van stadsmuseum De Hofstadt is de moeite waard.

 

Waar: Toerisme Diest, Sint-Elisabethgasthuis, Koning Albertstraat 16a, 3290 Diest. Gesloten op maandag en woensdag.

Jouw voordeel: geschenkje
Je krijgt bij je bezoek aan Diest een muntdoosje gevuld met pepermuntjes met de afbeelding van Prins Filips Willem van Oranje-Nassau. Je krijgt dit geschenk op vertoon van je KVLV-kaart aan de balie van de Dienst Toerisme.

Meer info: www.toerismediest.be