Duurzame activiteiten van KVLV-groepen

Wist je dat?
 • KVLV Alken een smaakevent aanbood met de focus op lokale producten? Met showcooking met recepten uit de KVLV- boeken ‘No waste cooking’ en ‘No leftovers’, met een smaakmarkt met lokale, eerlijke en seizoensgebonden producten en met een deeltafel waar je groenten en fruit uit eigen tuin kon geven en nemen.
  Meer weten? Contacteer KVLV Alken - Lieve Joye en KVLV Alken - Carla Durlet


 • KVLV Balegem een weggeefkast installeerde in de ingang van de parochiezaal? Er hangt ook een kastje waarin je vraag en aanbod van diensten kan ophangen.
  Meer weten? Contacteer KVLV Balegem - Isabelle Van Liefferinge

 • KVLV Bulskamp samen met de kids zelf ecologische handcrème en tandpasta maakte?
  Meer weten? Contacteer KVLV Bulskamp


 • KVLV Eke duurzame huishoudproducten maakte? 15 deelnemers gingen naar huis met allerlei detergenten en zepen om te gebruiken bij het poetsen.
  Meer weten? Contacteer KVLV Eke

 • KVLV Elsegem, KVLV Wortegem, KVLV Petegem, KVLV Vrouwen Ooike en KVLV Moregem samen een prachtige en gezellige KVLV-stand uitwerkten op de milieubeurs van Wortegem-Petegem met als thema 'Koken met restjes'? Je kon er proeven van chips van aardappelschillen, groentensoep van restjes groenten, milkshakes van restjes fruit, broodpudding of croque monsieur met oud brood en fruitbrochettes voor de kids.
  Meer weten? Contacteer KVLV Elsegem

 • Marleen en Ria van KVLV Geel Zammel samen meter zijn van de zwerfbibje voor boeken op het kerkplein in Geel? Mensen lenen er boeken uit en brengen eigen boeken mee. De meters verwijderen boeken die niet interessant zijn en halen boeken op in de bibliotheek om in het zwerfbibje te plaatsen. De bibliotheek zorgde samen met de stad voor de aankoop van het zwerfbibje.
  Meer weten? Contacteer Marleen Verellen - Ria Van Uytsel
 • KVLV Kortenaken een weggeefkast plaatste in de GB van Kortenaken?
  Meer weten? Contacteer KVLV Kortenaken


 • In het gewest Malle, Lille en Turnhout de activiteit ‘Proeven bij de boer’ zal plaatsvinden? Deelnemers proeven er hapjes die producenten uit de buurt maakten. Wedden dat ze met veel inspiratie naar huis gaan en binnenkort ook gaan winkelen rechtstreeks bij de boer?
  Meer weten? Contacteer KVLV Antwerpen

 • KVLV Meerdonk een kerstfair organiseerde waar de bezoekers kerstdecoratie ruilden?
  Meer weten? ContacteerKVLV Meerdonk

 • KVLV Millen een ruilwand plaatste aan een zwembad?
  Meer weten? Contacteer KVLV Millen


 • KVLV Outgaarden 1.650 euro van De Koning Boudewijnstichting en het Fonds voor Duurzaam Materialenbeheer en Energiegebruik ontvangt om kringloopprojecten op te starten? Gedurende een jaar komen er acties op het vlak van ruilen, lenen, hergebruik en upcycling. Doel is minder weg te gooien en afgedankte goederen een nieuwe leven te geven en zo bij te dragen aan een duurzame wereld.
  Meer weten? Contacteer KVLV Outgaarden • KVLV Sint-Ulriks-Kapelle steeds een weggeefkast plaats in de kerststal aan de kerk van Pasen tot Allerheiligen?
  Meer weten? ContacteerKVLV Sint-Ulriks-Kapelle

 • In Agraregio Turnhout 'Proef eens van je streek' plaatsvond? Landbouwers uit de streek stelden hun producten voor, lieten ze proeven en vertelden over hun bedrijf en bedrijfsvoering aan collegalandbouwers.
  Meer weten? Contacteer Kathleen Jansen

 • In Agragroepen workshops plaatsvonden zoals 'kraak eens een krekel', 'voedselverspilling', 'voedselverlies' en 'alternatieve energiebronnen'?
  Meer weten? Contacteer Kathleen Jansen

 • KVLV Viersel een boekenweggeefkast plaatste aan een broodautomaat?
  Meer weten? Contacteer KVLV Viersel

 • KVLV Wezemaal regelmatig fairtrade producten zoals koffie en wijn gebruikt in haar werking? In 2008 kreeg de gemeente de titel 'Fairtrade gemeente'. De inzet van verenigingen, horeca en handelaars is hierbij onmisbaar.
  Meer weten? Contacteer KVLV Wezemaal

 • De provincie Antwerpen een upcyclingfestival organiseert in Geel? Je zal er kunnen deelnemen aan tal van leuke upcyclingworkshops!
  Meer weten? Contacteer KVLV Antwerpen

 

 

 

Gezocht! Duurzame activiteit.

Samen delen is fun, ook op jouw KVLV-activiteit. Heeft samen delen op een of andere manier een plaats in jouw activiteit? Organiseerde jouw KVLV-groep een duurzame activiteit? Wisselen jullie bijvoorbeeld spullen uit via een deeltafel? Werkt jouw KVLV-groep op een heel duurzame manier? Laat het ons weten! Zo kunnen we elkaar blijven inspireren!