Bezoek onze andere websites

Log in
05
Liv in de kijker

 

Waarvoor staat Liv?


Voor KVLV is een duurzame familiale landbouwsector de hoeksteen van een leefbaar platteland. Familiale landbouwbedrijven zijn er in alle maten en vormen. Er zijn bedrijven waar de ene partner het bedrijf leidt en de andere voltijds of deeltijds gaat werken. Er zijn land- en tuinbouwbedrijven waar enkel de gezinsleden het werk doen, maar er zijn ook heel wat Belgische bedrijven die beroep doen op externe arbeiders.

Kenmerkend is wel dat alle familieleden verweven zijn met en betrokken zijn op het bedrijf. Niet elk familielid werkt mee op het bedrijf, maar de hele familie woont er wel. De partner (of die nu op het bedrijf werkt of buitenshuis) heeft een belangrijke plaats in het familiaal bedrijf. Van partners wordt vaak heel veel flexibiliteit gevraagd. Ze moeten een job combineren met het gezin, zich inpassen in de schoonfamilie, buitenshuis gaan werken om het inkomen op peil te houden ... Wordt het als vanzelfsprekend beschouwd dat het sociale leven opzij gezet wordt? Is er erkenning voor de rol van die partner? Staat men ook stil bij de gevolgen van bepaalde keuzes voor de financiële en sociale positie van de partner?

Voor bedrijfsadvies zijn er veel kanalen: de boekhouder, de fiscalist, de bank. Maar Liv wil meer. Liv wil meedenken met partners op bedrijven. Hoe kan je samenleven vorm geven: huwen of samenwonen? En wat zijn de gevolgen daarvan? Hoe bied je de partner een sterk sociaal statuut zodat die niet in de kou staat als het even anders loopt dan gepland? Hoe laat je de partner delen in het groeiend bedrijfsvermogen? Hoe geef je de partner inspraak bij het beleid?

Liv, Landelijk infopunt voor vrouwen, is er voor alle land- en tuinbouwsters in Vlaanderen om hen te informeren over juridische, financiële en sociale thema’s. Bij Liv kun je terecht voor:

  • advies en doorverwijzing
  • vorming
  • kennis en informatie
  • belangenverdediging

Liv biedt advies en informatie in het belang van het bedrijf én op maat van de mensen die het bedrijf dragen. Meer info op www.e-liv.be.

 

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: