Bezoek onze andere websites

Log in
12
Belevingsmarkt en oogstfeest

 

Kom naar de Belevingsmarkt en Oogstfeest op zondag 15 oktober 2017 van 13.30 tot 18u in Tildonk.


Belevingsmarkt
Laat je verrassen door hoeve- en streekproducten uit het Dijleland. Kuier over de belevingsmarkt met verse kwaliteitsproducten recht van bij de boer en leuke standen van onder andere:
Wriemeling - biologische groenten en fruit
Het Geel Genot - advocaat
Tivoli - snoep
de kruidgaard - kruiden
Imker Jan Lauwers - honing
Erik Van Camp - druiven (juli tot oktober)
t Waterbos - rundsvlees, hamburgers en aardappelen
kaasmakerij/Kartuis - kaas en bier
Nieuwe Kloostertuin - appels, appelsap, producten uit tuin, taart, soep, koffie, thee
Véronique Naessens - hagegoud (wijn)
Bea Beckaerts - confituur
Erika Van vuchelen - speculaas
Hans - milk and magic
Karin - Paukeshof ijs
Ria Smets - bloemboeket
Marjolijn Loy - biologisch desembrood
Jozef Pypen - appels en peren
Gille - Brussels grondwitloof
Johan De Ketelaere - vaste planten
Jean caberghs - sierplanten
Willy en katrien - sierplanten
Volckaert Kruiden - vergeten groenten
Yelle wouters - jungle binnenhuis

Bezoek ook de infostanden van De buurderij, Velt, CADO, Landeljike Gilden, KVLV, KVLV-Agra en Ons. Ook de kookdemonstratie van KVLV is niet te missen.

Oogstfeest
Koop eetappels, valappels, vers geperst sap en andere lekkernijen gemaakt van de kloostertuinoogst ten voordele van Nieuwe Kloostertuin Tildonk vzw.

Mobiele fruitpers (van 9 tot 18u)
Heb je zelf minstens 70 kg appels? Laat je oogst op 15 oktober persen door De Persmobiel. Maak hiervoor een afspraak via 0497/48 54 61 of info@persmobiel.be. Vermeld duidelijk je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres, met als onderwerp ‘persdag Tildonk 15 oktober’ en geef het aantal kilo door dat je wil laten persen. Je krijgt dan het tijdstip waarop je best langskomt.

Plantenmarkt
Dit jaar wordt de markt uitgebreid met een vijftal plantenkwekers. Van kruiden tot vaste- en huisplanten, iedereen kan hier wel iets vinden om net dat plekje in je huis of tuin op te leuken.

Rondleiding Engelenburcht (om 14u en 16u)
Els Artoos geeft een rondleiding in de Engelenburcht om 14 u en 16u, afspraak aan de onthaalbalie. Schrijf je in voor de rondleiding via jtorfs@ons.be en ontvang jouw ingangsticket bij de KVLV-Agra-stand. De groepen zijn beperkt tot 25 personen, wees er dus snel bij!

Belevingscentrum
Bezoek het belevingscentrum ’14-’18 en dompel je onder in het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Met boeiende opdrachten voor kinderen, vraag ernaar bij de onthaalbalie.

Initiatie boogschieten
Wou je altijd al eens met een echte pijl en boog op een echt doel schieten? Probeer het onder leiding van de ervaren trainers van boogschietclub de Herderin. Je ziet ook ervaren schutters aan het werk, echt de moeite!

Fotozoektocht
Je krijgt een blad met allerhande foto’s die in de tuin genomen zijn. Ga samen op zoek en ontdek wat er allemaal in de tuin te vinden is.

Kinderworkshop 'correct omgaan met honden' (om 14.30u en om 15.30u)
Is je kind stiekem bang voor honden? Of moet je al eens zeggen dat je kind wat voorzichtiger moet zijn met honden? En waarom blaft een hond nu eigenlijk? Wil je graag meer weten? Doe dan mee aan de workshop van hondenschool Sirius. Schrijf je in via info@siriustherapie.be.

Rondrit met paard en kar
Zin om de streek rond de Engelenburcht eens op een andere manier te bezoeken? Spring dan in de huifkar getrokken door een paard! De rondrit kost 3 euro.

Dagopvang CADO
De dagopvang CADO houdt een opendeurdag. Het dagverzorgingscentrum biedt overdag opvang en verzorging aan ouderen. Het centrum neemt tijdelijk de opvang en zorg over van de mantelzorgers of thuisdiensten. Ga gerust eens langs.

Tildonk Bloemendorp
Elk jaar verkiest Tildonk de mooiste tuinen. Bezoek de stand van Tildonk Bloemendorp en kom wat meer te weten over deze toffe vereniging. De prijsuitreiking ‘Tildonk Bloemendorp’ vindt plaats om 15.30u.

Schapendrijver
Op de weiden van de nieuwe kloostertuin begeleidt een authentieke herder zijn schapen naar de groenste stukjes wei met de hulp van honden.

Verhalenverteller Schobbejak (om 16.45u)
Zowel kinderen als volwassenen staan stil wanneer Schobbejak zijn verhalen begint te vertellen. De volksverhalen en mythen die hij uit zijn hoed tovert komen uit een periode van voor de tv en pc. Kom luisteren naar zijn verhaal om 16.45u.

 

Wanneer: Zondag 15 oktober 2017 van 13.30 tot 18 u.

Waar: Tildonk, Kruineikestraat 5

 

Laat weten of je er ook bij bent via het Facebook-event.

 

 

 

 

 

Reacties

Vul je gegevens in voor je een reactie plaatst.

Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA image
Geef bovenstaande code in: